Zack Steffen je napravio kardinalnu grešku za drugi gol Liverpoola

 JAVIER GARCIA/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Javier Garcia/Shutterstock Editorial/Profimedia
VELIKI ENGLESKI DERBI

VIDEO: Guardiola se kockao i pogriješio - pogledajte katastrofalnu grešku vratara Cityja! Liverpool u finalu

Liverpool je u velikom derbiju engleskog nogometa pobijedio Manchester City 3:2 i izborio finale FA Kupa
Piše: SNObjavljeno: 16. travanj 2022. 18:33

Manchester City i Liverpool se i ove sezone bore za naslov prvaka Engleske, a prije te odluke danas je na redu bio obračun u polufinalu FA Kupa.

Kako su obje momčadi u žestokom ritmu odigravanja utakmica, i Pep Guardiola i Jurgen Klopp su za današnju utakmicu ispremiješali sastave. Više je to napravio španjolski, a manje njemački trener, ali činjenica je da su se u udarnim postavama pojavili i neki igrači koji obično nisu u prvih 11, ali to ne znači da se igra s rezervnim sastavima. Samo su oni najumorniji dobili poštedu te su umjesto njih na travnjak Etihada istrčali igrači koji obično svoju priliku čekaju kao zamjene.

A jedna takva zamjena će po lošem pamtiti ovu utakmicu. Riječ je o 27-godišnjem vrataru Cityja Zacku Steffenu. Ovaj Amerikanac ove je sezone branio na utakmicama FA i Liga kupa pa ga je Guardiola ostavio na golu i za ovaj derbi. No, to se nije pokazalo dobrom idejom jer je Steffen u 17. minuti napravio kardinalnu grešku.

Dobio je Steffen jednu povratnu loptu od Johna Stonesa, a umjesto da je odmah proslijedi, on ju je pokušao smiriti. To je vidio Sadio Mane, zaletio se prema Steffenu i prije njega došao do lopte te je poslao u mrežu za vodstvo Liverpoola 2:0.

Osam minuta ranije, u 9. minuti Liverpool je došao u vodstvo. Korner s lijeve strane je izveo Andrew Robertson, najviši u skoku je bio Ibrahima Konate, a Steffen je bio nemoćan.

Dominaciju je Liverpool potvrdio u 45. minuti kada je Mane postigao svoj drugi gol na utakmici za ogromnih 3:0.

Sve golove iz prvog poluvremena pogledajte OVDJE.

U drugi dio utakmice Manchester City je krenuo silovito te je Grealish već u 47. minuti postigao gol za smanjenje Liverpoolove prednosti na 3:1. No, golova više nije bilo sve do sudačke nadoknade kada je Bernardo Silva pratio odličnu akciju Mahreza i pospremio loptu u mrežu za konačnih 3:2 za Redse.

Liverpool će u finalu igrati protiv boljeg iz susreta Chelseaja i Crystal Palacea koji se igra sutra.

Za Liverpool će ovo biti 15. nastup u finalu FA Kupa, dosada je osvojio sedam naslova, posljednjeg još 2006. godine.

Linker
26. travanj 2024 23:23