OLI SCARFF Afp
‘JAKO ĆE NEDOSTAJATI‘

VIDEO Guardiola suznih očiju govorio o Kloppu, a navijače Cityja mogao bi šokirati odlukom koja se bliži

‘Bio je važan dio mog života. Podigao me na razinu više kao trenera‘
Piše: SNObjavljeno: 20. svibanj 2024. 07:41

Manchester City je u posljednjem kolu Premier lige na svojem Etihadu stigao do pobjede 3:1 protiv West Hama i tako obranio naslov prvaka Engleske. Bio je to ukupno deseti naslov prvaka Premier lige za City, ali i šesti trofej u posljednjih sedam sezona.

Također treba reći kako je ovo za ‘građane‘ bio četvrti uzastopni naslov prvaka što nikada u povijesti nije uspjelo ni jednom drugom engleskom klubu. Rekorder po broju naslova je Manchester United koji je 20 puta bio prvak. Liverpool ima 19 naslova, Arsenal 13, Manchester City je sada na deset, a Everton na devet.

- Da su mi rekli kada sam dolazio da ću osvojiti šest titula u sedam godina rekao bih da nema šanse, da su ludi. Pored svih tih momčadi poput Man. Uniteda, Chelseaja, Liverpoola i njihovih igrača, ali, ovo je naše vrijeme - rekao je Pep Guardiola nakon utakmice.

Bila je utrka s Arsenalom do posljednjeg kola.

- Arsenal nas je pogurao da budemo na razini više. Prije je to radio Liverpool, ali u posljednje dvije sezone to je Arsenal. Ovo prvenstvo je bilo nevjerojatno. Shvaćamo poruku, znamo da će ovo biti pravi ‘rat‘ nekoliko idućih godina. Imaju mladog trenera s velikim talentom, upozorili su nas da moramo biti oprezni sljedećih nekoliko godina.

Manchester City raste iz sezone u sezonu, u čemu je tajna uspjeha?

- Nema tu puno priče. Sportski direktor mi daje sve te igrače, a moj je zadatak da im pronađem najbolju poziciju. S Haalandom, primjerice, ne možemo igrati s lažnom devetkom, moramo se prilagoditi karakteristikama igrača. Nije da ja imam ideju i svi je moraju slijediti, prilagođavamo se igračima.

Ostala vam je još jedna godina ugovora, hoćete li ga obnoviti sljedeće godine?

- Realnost je da sam bliži odlasku nego ostanku. Već sam razgovarao s klubom i rekao da za sada želim ostati. Bit ću tu i sljedeće sezone, onda ćemo vidjeti. Tu sam već osam-devet sezona, vidjet ćemo.

Pričao je tako Guardiola nakon posljednje utakmice u sezoni i povijesnog rezultata, ali dotaknuo se Španjolac i svog najvećeg rivala posljednjih nekoliko godina Jurgena Kloppa koji je Pepa u svojem oproštajnom govoru nahvalio Pepa na sva zvona.

- Jako će mi nedostajati. Jurgen je bio važan dio mog života. Podigao me na razinu više kao trenera. Mislim da se jako međusobno poštujemo. Imam osjećaj da će se vratiti i želim mu se zahvaliti na lijepim riječima - govorio je Pep suznih očiju.

Linker
20. svibanj 2024 07:45