OLI SCARFF Afp
TEŽAK PORAZ NEWCASTLEA

VIDEO: Gvardiol s klupe gledao novi Haalandov šou, Son zabio tri gola, zaigrao i Perišić, novi poraz Chelseaja

Manchester City je na Etihadu pobijedio Fulham sa čak 5:1 i tako se vratio na vrh ljestvice
Piše: Kazimir GuberinaObjavljeno: 02. rujan 2023. 18:24

Manchester City je zadržao stopostotni ulazak u novu sezonu. Branitelj naslova je na svom travnjaku nadvisio Fulham 5:1 u četvrtom premierligaškom kolu za četvrtu uzastopnu prvenstvenu pobjedu. Mateo Kovačić zauzeo je od prve minute mjesto u veznom redu domaćina, dok se ovog puta Joško Gvardiol našao na klupi za pričuve.

Jack Grealish u posljednji trenutak otpao je zbog ozljede, dok je debi u dresu Građana upisao 21-godišnji Belgijac Jeremy Doku, koji je za 55 milijuna funti stigao iz francuskog Rennesa. Manchester City jučer s klupe opet nije vodio menadžer Josep Guardiola, koji je u Barceloni podvrgnut uspješnoj operaciji leđa i na svoje radno mjesto trebao bi se vratiti nakon reprezentativne stanke.

Gosti iz Londona pružili su solidan otpor u prvih pola sata, no ipak su se u konačnici našli u rezultatskom minusu. U 31. minuti, nakon akcije Kovačića i Haalanda, Alvarez je lako iz blizine pogodio mrežu. Ipak, prednost papirnatog favorita trajala je samo dvije minute, a Fulham se na vrlo sličan način vratio u rezultatski egal kada je Ream nakon odbijanca iz neposredne blizine praktički ugurao loptu u praznu mrežu.

Ipak, u posljednjim trenucima prvog poluvremena Man. City je vratio prednost na svoju stranu poslije gola Akea i velikih prosvjeda gostiju, koji su smatrali da je pogodak trebalo poništiti zbog zaleđa, što se zapravo pokazalo kao ključni trenutak. U drugom poluvremenu briljirao je Haaland, uz hat - trick na svom kontu (šesti gol u Premier ligi ove sezone), te novu pobjedu branitelja naslova. Kovačić je na travnjaku proveo 84 minute.

SVE GOLOVE S UTAKMICE POGLEDAJTE OVDJE

Perišiću dvadesetak minuta Tottenham je na gostovanju kod Burnleyja upisao uvjerljivu pobjedu 5:2 nakon lošeg početka utakmice. Povratnik u elitni razred engleskog nogometa rano je stigao do prednosti, ali do odlaska na predah Son i Romero golovima su omogućili londonskoj družini povratak u dobitnu poziciju.

U nastavku je James Maddison još jednim golom potvrdio odličan početak sezone u novom dresu za deset bodova Tottenhama na kontu poslije četiri utakmice i više nego dobar početak života bez Harryja Kanea, uz još dva pogotka Sona. Burnley na papiru ima bolju momčad od one s kojoj je zadnji put igrao Premier ligu, ali dalek je put do ostanka za momčad menadžer Vincenta Kompanyja. Ivan Perišić ušao je u igru u 69. minuti za Spurse.

SVE GOLOVE S UTAKMICE POGLEDAJTE OVDJE

Nottingham Forest je “propustio” Manchester United, ali zato nije - Chelsea. Šumari su, naime, jučer u Londonu šokirali momčad menadžera Mauricia Pochettina golom Elange za pobjedu 1:0, a za sada i nova sezona za Chelsea ne nudi ništa dobroga. Danas će na Anfieldu Liverpool ugostiti Aston Villu, dok se u derbiju 4. kola na Emiratesu sastaju Arsenal i Manchester United.



Brighton i Ferguson srušili Newcastle

U posljednjem subotnjem susretu 4. kola engleske Premier lige Brighton je na domaćem terenu s 3-1 bio bolji od Newcastlea.

Junak pobjede Brightona bio je 18-godišnji Irac Evan Ferguson koji je postigao sve golove za domaćina. U 27. minuti je prvi put bio strijelac, premda je tada djelomični krivac za pogodak bio i vratar Newcastlea Pope, dok je irski napadač drugi gol zabio u 65. minuti. Sve je bilo gotovo u 70. kada je Ferguson zabio za 3-0.

GOLOVE POGLEDAJTE OVDJE

U sudačkoj nadoknadi tek je Wilson postigao počasni pogodak za goste.

Newcastleu je ovo bio treći ligaški poraz u nizu. Prije ove subote padali su protiv Manchester Cityja i Liverpoola, premda su u tom susretu imali vodstvo 1-0 i igrača više pred svojim navijačima.

U nedjelju susretima Crystal Palace - Wolverhampton, Liverpool - Aston Villa i Arsenal - Manchester United završava ovo kolo.

Linker
22. svibanj 2024 04:41