Fabian Schär i  Ben Brereton Díaz of Southampton

 Greig Cowie/shutterstock Editorial/profimedia
MOGLO JE ESKALIRATI

VIDEO Incident u Premier ligi, igrači se udarali glavama, priča dobila nastavak u tunelu: ‘Sra** u punom smislu‘

Igrači domaćih žustro su reagirali na isključenje Schära, smatrajući da se radi o prestrogoj odluci
Piše: SNObjavljeno: 17. kolovoz 2024. 18:18

Unatoč igri s igračem manje od 28. minute, Newcastle je uspješno zakoračio u novu sezonu Premier lige i na svom St. James Parku ostvario 1:0 pobjedu nad Southamptonom.

S desetoricom u ranoj fazi utakmice Svrake su ostale krivicom jednog od najiskusnijih na travnjaku - Fabian Schär nije se uspio iskontrolirati nakon duela s Benom Breretonom Diazom. Stoper Newcastlea prišao je napadaču gostiju, jedan drugom unijeli su se u lice, a Schär je potom napravio trzaj glavom i udario Diaza u čelo. Premda engleski Daily Mail tvrdi da se radi o "teatralnom bacanju", Čileanac se nakon udarca previjao na travnjaku, a sudac Craig Pawson pokazao je Schäru put svlačionice. Odluku će potvrditi i VAR. SITUACIJU POGLEDAJTE OVDJE.

Igrači domaćih žustro su reagirali na isključenje Schära, očito smatrajući da se radi o prestrogoj odluci, ali nije im pomoglo to što su "opkolili" suca Pawsona. Tenzije između Newcastlea i Southamptona od tog su trenutka porasle, a priča je dobila nastavak na poluvremenu, i to u samom tunelu stadiona.

Na putu do svlačionice Dan Burn, drugi stoper Newcastlea, pokušao je zaustaviti Diaza i vjerojatno dodatno raspraviti o incidentu sa Schärom, no u obranu svog suigrača iz Southamptona stao je Jan Bednarek. Nastala je verbalna svađa i djelovalo je da bi moglo doći do naguravanja na samim stepenicama tunela, no strasti su se primirile bez dolaska do većeg incidenta...

Po završetku utakmice, Burn i Diaz kratko su se pozdravili, stoga je za vjerovati da su "ratne sjekire" zakopane. Nije to spriječilo Alana Shearera, čuvenog člana Newcastlea, da prokomentira sve viđeno:

"Sra** u punom smislu, no Schär je napravio glup potez", napisao je Shearer na Instagramu.

Linker
06. rujan 2024 15:19