ADRIAN DENNIS Afp
NOVI KIKS

VIDEO: Izvrsna partija i asistencija Perišića nije spriječila novu katastrofu, Spursi pali u zadnjim sekundama

Liga prvaka sve je dalje od bijelog dijela Londona, porazila ih je momčad iz donjeg doma
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 15. travanj 2023. 18:22

Ivan Perišić u 31. kolu Premier lige odigrao je statistički jednu od najboljih utakmica otkad je stigao u London, ali ni to nije bilo dovoljno za pobjedu Tottenhama u ogledu s Bournemouthom. Hrvatski napadač asistirao je za vodeći pogodak Heung-min Sona u 14. minuti, no kolaps Tottenhama još jednom je bio neizbježan - gosti su u petoj minuti nadoknade izborili 3:2 pobjedu.

Nakon što je Son režirao sjajan ulazak u susret, Matias Vina (38.) i Dominic Solanke (51.) okrenuli su rezultat na stranu Bournemoutha, da bi džoker s londonske klupe Arnaut Danjuma (88.) u završnoj fazi susreta zabio za izjednačenje.

image
BEN STANSALL Afp

Ni bod nije najsretniji scenarij za Spurse, ali uslijedio je još gori kada je Dango Ouattara u posljednjem napadu srušio Perišića i društvo pogotkom za konačnih 3:2 gostiju.

ASISTENCIJU PERIŠIĆA POGLEDAJTE OVDJE

Naš reprezentativac bio je najaktivniji igrač svoje momčadi. Uz asistenciju povratnom loptom, ponudio je i dva ključna dodavanja, upisao čak 19 ubačaja i četiri od pet puta uspješno predriblao protivnike. U obrambenom dijelu, Perišić je iz pet od osam duela izašao kao pobjednik, te sva tri puta uspješno reagirao na zračni dvoboj. Spomenimo i da je u 58. minuti zaradio žuti karton.

image
BEN STANSALL Afp

I dok je Perišić sigurno utišao kritičare subotnjom partijom u Londonu, privremeni trener Cristian Stellini bit će izložen negativnim komentarima. Spursi si ne mogu dozvoljavati ovakve kikseve ciljaju li na zonu Lige prvaka, od koje ih sada razdvaja tri boda zaostatka za Manchester Unitedom.

No, Crveni vragovi broje i dvije utakmice manje, stoga je za očekivati da će ta razlika biti još veća. Newcastle na trećem mjestu također broji 56 bodova, uz susret manje od Spursa. Perišiću je ovo bila sedma asistencija u ligaškoj sezoni, a dosad je upisao i jedan pogodak u nedavnom remiju (3:3) sa Southamptonom.

Linker
08. rujan 2024 01:55