ADRIAN DENNIS/AFP/PROFIMEDIA Adrian Dennis/afp/profimedia
VRLO NESMOTRENO

VIDEO: Je li Kovačić trebao zaraditi isključenje? Emirates je utihnuo nakon ovoga, kapetan se previjao...

U 22. minuti Emirates je nakratko utihnuo zbog prekršaja Vatrenog na sredini terena
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 08. listopad 2023. 18:28

Prvo poluvrijeme derbija osmog kola engleske Premier lige između Arsenala i Manchester Cityja završilo je bez pogodaka, ali ne možemo govoriti o nesadržajnoj dionici.

Josep Guardiola oba je hrvatska reprezentativca - Joška Gvardiola i Matea Kovačića - od prve minute poslao na travnjak Emiratesa. Gvardiol je u prvim minutama najavio dobru partiju udarcem nakon kornera, no vratar Arsenala David Raya dobro se snašao u prvom izazovu. Do kraja prvog dijela posebnu pažnju izazvala je situacija s Kovačićem i Martinom Odegaardom u glavnoj ulozi. Hrvatski reprezentativac nesmotreno je startao na Norvežanina na sredini terena.

Emirates je na trenutak utihnuo, kapetan Arsenala previjao se na travnjaku uz bolnu grimasu na licu. Zaista je djelovalo da dirigent Mikela Artete neće nastaviti ogled. Sudac Michael Oliver pokazao je Kovačiću žuti karton, no ubrzo se uključio VAR, koji mu je kazao da će pregledati situaciju jer bi se moglo raditi i o isključenju.

KOVAČIĆEV PREKRŠAJ POGLEDAJTE OVDJE

Snimka pokazuje da se radi o teškom startu, Kovačić je klizećim startom s leđa nagazio desni Odegaardov zglob. Nešto manje od minute VAR je pregledavao situaciju, da bi Oliver potom pokazao znak za nastavak susreta. Snimka Kovačićevog prekršaja odmah je počela kružiti društvenim mrežama, a sudeći po prvim komentarima, javnost je poprilično podijeljena. Mnogi smatraju da je Kovačić trebao biti isključen, dok drugi misle da je žuti karton dovoljno velika kazna budući da se prekršaj dogodio u 28. minuti.

Na kraju poluvremena, Odegaard je na putu do svlačionice zaustavio Olivera i dobacio mu nekoliko komentara. Kapetan Topnika očito smatra da je Oliver našem reprezentativcu morao pokazati put svlačionice.

Inače, Kovačić je samo dvaput u karijeri zaradio izravno isključenje. Jednom u dresu Inter Milana, drugi put pod grbom Real Madrida. U dresu Chelseaja također pamti isključenje, ali nakon drugog žutog kartona.

Linker
05. svibanj 2024 01:04