Mateo Kovačić

 DARREN STAPLES Afp
STRAŠAN POTEZ

VIDEO Kakva bomba Matea Kovačića! Hrvati ove subote ne prestaju zabijati, pogledajte pogodak Vatrenog

Hrvatski je veznjak s kapetanskom trakom oko ruke potvrdio pobjedu Chelseaja u gostima
Piše: HINAObjavljeno: 11. ožujak 2023. 17:51

Hrvatski nogometni reprezentativac Mateo Kovačić odigrao je čitavu utakmicu u ulozi kapetana Chelseaja te je bio strijelac posljednjeg pogotka u 3-1 (2-1) gostujućoj pobjedi protiv Leicester Cityja u susretu 27. kola engleskog prvenstva.

Kovačić je svoj prvi ovosezonski prvenstveni pogodak postigao u 78. minuti odlično reagiravši u kaznenom prostoru domaćih. Nakon što je Mudrik glavom spustio loptu, Kovačić je utrčao između dvojice braniča Leicestera, ispružio nogu te snažnim udarcem poluškaricama zatresao mrežu.

KOVAČIĆEV POGODAK POGLEDAJTE OVDJE.

Chelsea je poveo golom Chilwella u 11. minuti, poravnao je Daka u 39., da bi se vjerojatno ključni trenutak utakmice dogodio u petoj minuti nadoknade prvog poluvremena kada je Havertz sjajno reagirao na proigravanje Fernandeza i lobao domaćeg vratara za vodstvo "plavih" od 2-1.

Chelsea je 10. na ljestvici sa 37 bodova, dok je Leicester pao na 16. poziciju sa 24 boda.

Ivan Perišić ostao je na klupi Tottenham Hotspura koji je na svom terenu nadigrao Nottingham Forest sa 3-1 (2-0). Domaće je s dva gola u prvom poluvremenu ka pobjedi usmjerio kapetan Kane (19, 35-11m), na 3-0 povisio je Son (62), da bi Worrall (81) tek ublažio poraz gostiju. Mogao je Nottingham i do drugog gola, ali je posljednjoj minuti sudačke nadoknade Ayew nije iskoristio kazneni udarac.

Četvrti Tottenham sada ima 48 bodova, jedan manje od trećeg Manchester Uniteda, ali i šest više od petog Liverpoola koji je ranije u subotu izgubio od Bournemoutha sa 0-1 (0-1). Nottingham Forest je 14. sa 26 bodova.

Pobjedu Bournemouthu osigurao je Billing u 28. minuti nakon odličnog prolaska po desnom krilu i dodavanja Ouattare. Liverpool je najbolju priliku za poravnanje propustio u 69. minuti kada Salah nije zabio iz kaznenog udarca.

Ovom pobjedom Bournemuth je skočio na 17. mjesto sa 24 boda, jednim više 18. West Ham Uniteda i 19. Leeds Uniteda koji se nalaze u zoni ispadanja.

Na čelu je Arsenal sa 63 boda, pet manje ima drugi Manchester City.

Linker
19. travanj 2024 20:25