Oliver pokazuje crveni karton Romeru

 GLYN KIRK Afp
ČAK 21 MINUTA DODATKA

VIDEO: Kaos u Londonu i golijada Chelseaja, poništeno pet golova, Tottenham igrao s devetoricom

Londonski derbi u 11. kolu Premier League bila je jedna od najluđih utakmica sezone
Piše: SNObjavljeno: 06. studeni 2023. 23:09

Deset golova, pet priznatih i pet poništenih, dva crvena kartona i prvi poraz Tottenhama u sezoni. To je rezime gradskog derbija protiv Chelseja kojeg je momčad sa Stamford Bridgea dobila s 4:1 nakon što su od 33. minute imali jednog, a od 55. dva igrača više. Nicolas Jackson je hat-trickom odlučio utakmicu koju su obilježile brojne upotrebe VAR-a i čak pet poništenih golova. Zbrog brojnih stanki utakmica se igrala 111, a ne 90 minuta - prvo poluvrijeme je produženo 12, a drugo devet minuta.

Tottenham je poveo već u šestoj minuti. Strijelac je bio Dejan Kuluševski koji je završio akciju u kojoj su Spursi odigrali nekoliko lijepih poteza, ali u kojoj je obrana Chelseaja potpuno ispala. Lopta je prošla s jedne strane terena na drugu kroz sredinu, a da je nitko nije zaustavio. Kuluševskog pri primanje lopte nitko nije čuvao, a na kraju se i njegov udarac odbio od leđa Colwilla u gol.

Pogodak Tottenhama za 1:0 pogledajte OVDJE.

Nakon gola Kuluševskog poništena su čak tri pogotka. Prvo je Son bio u zaleđu, a ubrzo su se prerano veselili i navijači Chelseaja. U 21. minuti mrežu je tresao Raheem Sterling, ali VAR se uključio i alarmirao suca Michaela Olivera, koji je poništio gol zbog Sterlingova igranja rukom. Pogledajte OVDJE kako je to izgledalo.

image
GLYN KIRK Afp

Osam minuta kasnije, nova intervencija VAR sobe trajala je nekoliko minuta. Zabio je Moisés Caicedo iz daljine, ali lopta je okrznula Nicolasa Jacksona koji je bio u zaleđu. OVDJE možete vidjeti i taj trenutak.

Nakon toga je Oliver dobio još jedan signal, ovaj put zbog brutalnog starta Cristiana Romera đonom na Enza Fernándeza. Poslije poduže provjere, Romero je dobio izravni crveni karton, a Chelseaju je dosuđen jedanaesterac koji je realizirao Palmer. Situaciju pogledajte OVDJE.

image
GLYN KIRK Afp

Četvrti pogodak poništen je u 37. minuti nakon zaleđa Sterlinga.

Zbog svega što se događalo, prvo poluvrijeme trajalo je nevjerojatnih 57 minuta, a u sudačkoj nadoknadi se dogodilo i naguravanje igrača obiju momčadi, koje srećom nije eskaliralo u tučnjavu.

U 55. minuti Tottenham je ostao bez još jednog igrača. Chelsea je krenuo u brzi napad, a Destiny Udogie je prekršajem zaustavio Sterlinga. Sudac mu je opravdano pokazao žuti karton. Bio mu je to drugi pa je morao u svlačionicu. Pogledajte OVDJE kako su Spursi ostali s devet igrača.

Chelsea je svoju brojčanu nadmoć napokon okrunio u 75. minuti. Dugo je trajala akcija gostujuće momčadi, Sterling je dobio odličnu loptu od Reecea Jamesa u prostor, nesebično poslužio Nicolasa Jacksona koji zabija za 2:1. Gol pogledajte OVDJE.

Izjednačio je Tottenham u 78. minuti preko Erica Diera, barem se tako činilo. Pomoćni sudac je odmah podigao zastavicu, a nakon provjere VAR-a njegova odluka je potvrđena. Dvije minute su se povlačile linije, a na kraju se pokazalo da je nogometaš Tottenhama bio nekoliko centimetara iza obrane Chelseaja.

Jackson je zatresao mrežu i u četvrtoj minuti sudačke nadoknade. Bila je to gotovo pa identična akcija kao i kod drugog gola. Počeo ju je James na desnoj strani, samo što je ovaj put asistent bio Conor Gallagher. Drugi Jacksonov gol pogledajte OVDJE.

Jackson je utakmicu završio hat-trickom, ali nije pokazao nesebičnost poput svojih suigrača. Dobio je jednu loptu u prostor, mogao je dodati Gallagheru, ali se odlučio na dribling Vicarija i treći gol pored svojeg imena.

Linker
01. svibanj 2024 14:08