Afp
DRAMA NA ANFIELDU

VIDEO: Kaos u završnici! ‘Klopp nije ličio na sebe‘, umalo izbila masovna tučnjava, poletjela i boca...

‘Nije to lijepo vidjeti, puno je emocija. Oni su pobijedili i bili su na sedmom nebu u odnosu na goste‘
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 01. rujan 2022. 08:30

Uzbudljivu utakmicu odigrali su Liverpool i Newcastle u srijedu. Redsi su pred svojim navijačima bili u problemu, prijetio im je novi gubitak bodova na domaćem terenu, ali je stvar spasio mladi Fabio Carvalho koji se odlično snašao duboko u sudačkoj nadoknadi i iz blizine poslao loptu pod gredu vratara Popea.

Upravo u tim trenucima došlo je do gužve u prostoru ispred klupa dvaju momčadi. U televizijskom prijenosu moglo se vidjeti kako dio ljudi iz pričuve, odnosno stručnih stožera, želi obračun, dok ih drugi nastoje zadržati.

Posebno je aktivan bio član stručnog stožera Liverpoola Andreas Kornmayer koji je žestoko gestikulirao prema gostujućoj klupi. S druge strane, netko je iz stručnog stožera Newcastlea bacio bocu prema prostoru ispred klupe Redsa.

- Nije to stvar koju treba ohrabrivati, ali očito su emocije na klupi jako visoke, a možete zamisliti kako je na obje klupe. Primiti gol tako kasno je frustrirajuće – rekao je bivši vratar Newcastlea Shay Given koji radi kao stručni komentator na BT Sportu.

Dodao je kako nije siguran tko je započeo incident, učinilo mu se da je to netko s klupe Svraka.

- I jedan od Liverpoolovih igrača s terena davao je određene signale. Nije to lijepo vidjeti, puno je emocija. Oni su pobijedili i bili su na sedmom nebu u odnosu na goste koje je potresao takav rasplet. Jürgen (Klopp) je tada doista izgledao kao da je pod pritiskom. Nije ličio na sebe pokraj terena. Možda je bio pod pritiskom nakon poraza od Uniteda i pobjede od 9:0 protiv Bournemoutha, svi su mislili da će bez problema pobijediti Newcastle s 3:0 ili 4:0 – dodao je Given.

Još nije otkriveno tko je zapravo bacio bocu koja je zakuhala gužvu na kraju utakmice, kao ni kome je bila namijenjena. Daily Mail piše kako se čini da boca nikoga nije pogodila, ali je nekog na domaćoj klupi promašila tek za par centimetara.

Čini se da je boca prema klupi Liverpoola bila bačena neposredno nakon Carvalhovog pogotka. Što se pak gužve tiče, u njoj je sudjelovalo po nekoliko predstavnika obje momčadi, a među njima su bili Joel Matip, Darwin Nunez, Pep Lijnders, Jason Tindall, Graeme Jones i Fabian Schär. Ovaj potonji bio je osobito frustriran nakon što mu je pomoćni trener Redsa Lijnders poručio neka sjedne. Švicarac je krenuo prema njemu, ali su ga s gostujuće klupe ipak uspjeli spriječiti...

Menadžeri Jürgen Klopp i Eddie Howe nakon utakmice su se pozdravili i zagrlili, a na konferencijama za novinare nakon utakmice su mirno komentirali pobjednički pogodak i cijeli susret.

Naravno, novinari su ih pitali za komentar incidenta, no obojica su odgovorili da nisu vidjeli ništa što bi mogli komentirati.

- Ovo je utakmica Premier lige, dakle ulog je velik. Imali smo umorne igrače, s danom odmora manje od Liverpoola, ali u svakom nastupu dosad dali smo sve. Iz naše perspektive nije bilo igračkog umijeća, mislim da su to bila samo umorna tijela. U nastavku smo željeli usporiti utakmicu, a oni su je htjeli ubrzati, stoga je prirodno da dođe do frustracija između dvije potpuno suprotne potrebe – izjavio je Eddie Howe.

Linker
27. travanj 2024 00:25