HENRY NICHOLLS Afp
GUŽVA NA VRHU

VIDEO: Katastrofa druge najskuplje momčadi svijeta, fantastičan derbi u Londonu, nova pobjeda Liverpoola

Chelsea je na izgradnju sadašnje momčadi potrošio 1.13 milijardi eura, no problemi se samo gomilaju
Piše: Kazimir GuberinaObjavljeno: 24. rujan 2023. 17:49

Arsenal i Tottenham odigrali su u sjevernolondonskom derbiju bez pobjednika 2:2. Romero je bio tragičar, a Son junak Tottenhama koji bez pomoći ozlijeđenog hrvatskog reprezentativca Ivana Perišića zasluženo na Emiratesu osvojio veliki bod.

U prvih pola sata Arsenal je u potpunosti nadigrao gradskog suparnika, a osim vrlo dobre igre domaćina, dominaciju Topnicima olakšali su i igrači gostujućeg sastava koji su imali nekoliko skupih pogrešaka u obrani. S obzirom na navedeno Son i suigrači mogli su biti sretni što su primili samo jedan pogodak uz nekoliko odličnih obrana vratara Vicarija. Arsenal je stigao do prednosti u 26. minuti. Saka je uputio udarac prema vratima Tottenhama, a lopta je pogodila Romera, promijenila smjer i završila u mreži. Momčad menadžera Mikela Artete mogla je i morala povećati prednost nakon što je Maddison darovao loptu Gabrielu Jesusu koji je neometan pucao preko vrata.

GOLOVE S DERBIJA ARSENALA I TOTTENHAMA POGLEDAJTE OVDJE

Sladak život bez Kanea

No nakon dominacije Arsenala, Tottenham se vratio u rezultatski egal u završnici prvog poluvremena. Nakon dvije propuštene prigode Johnsona, Maddison se iskupio za pogrešku i idealno asistirao Sonu koji je iz blizine lako pogodio mrežu. U nastavku je Romero skrivio kazneni udarac nakon igranja rukom u šesnaestercu gostiju, dok se Saka s bijele točke po drugi puta upisao u listu strijelaca.

image
HENRY NICHOLLS Afp

Ipak da ne daruju suparnike samo igrači Tottenhama, pobrinuo se Jorginho nakon čije je pogreške Son pogodio desni donji kut i omogućio svojoj momčadi da niti nakon šest kola u Premier ligi ne zna za poraz. Za sada je vrlo sladak život za Tottenhama i bez Harryja Kanea.

- Znali smo da nas čeka teška utakmica, niti VAR nam nije bio sklon, ali smo pokazali sjajan karakter, a Maddison vrhunsku borbenost i proigravanja koje nije teško pretvoriti u pogotke. Bila je ovo naša vrhunska predstava - istaknuo je igrač utakmice i kapetan Tottenhama Son Heung-Min.

Liverpool je postao prvi pratitelj Manchester Cityja. Redsi su na Anfieldu nadvisili West Ham 3:1 za proboj na drugo mjesto s dva boda zaostatka za Građanima. Od kada je stigao u crveni dio Liverpoola, Darwin Nunez često je bio na meti kritika, no u ovoj sezoni Nunez je Liverpoolu svojim pogocima praktički donio šest bodova.

Osmica Newcastlea

Nakon dva pogotka za pobjedu u Newcastleu s igračem manje na travnjaku, Urugvajac je jučer postigao drugi pogodak koji je realno prelomio dvoboj protiv aktualnog osvajača Konferencijske lige. Osim Nuneza u listu strijelaca su se za Liverpool upisali Salah i Jota, a momčad menadžera Jürgena Kloppa 18 utakmica u svim natjecanjima ne zna za poraz.

GOLOVE S TE UTAKMICE POGLEDAJTE OVDJE

Muke po Chelsea i dalje se nastavljaju. Londončani su na svom travnjaku poraženi od Aston Ville (0:1) i sve su bliže zoni ispadanja. Ollie Watkins bio je igrač odluke za svoj prvi pogodak u ovoj sezoni i tri nova boda na kontu Aston Ville.

- Znao sam da će pogodak doći prije ili kasnije. Imamo odličnu momčad koja može puno toga napraviti ove sezone. Nesretno smo poraženi u Poljskoj protiv Legije u Konferencijskoj ligi, ali smo se uspjeli regenerirati na pravi način - zaključio je Watkins nakon lijepe pobjede protiv teško uzdrmanog londonskog kluba.

image

Ollie Watkins

IAN KINGTON Afp

POGODAK KOJI JE ASTON VILLA SRUŠILA CHELSEA POGLEDAJTE OVDJE.

U posljednjoj utakmici kola, Newcastle je pokazao koliko vrijedi i drugom uzastopnom pobjedom probio se napokon u gornji dio ljestvice. Sheffield United nije imao snage za zaustaviti Svrake, sve je praktički bilo riješeno nakon samo 35 minuta, kada su gosti već imali ogromna tri pogotka prednosti. Završilo je 0:8 s osam različitih strijelaca, malo je falilo do rekorda. Njega je 2019. pobjedom od 9:0 u gostima kod Southamptona postavio Leicester.

Linker
26. listopad 2024 04:49