Ivo Grbić

 Ryan Browne/shutterstock Editorial/profimedia
strašan preokret Chelseaja

VIDEO Katastrofalan ‘kiks‘ Hrvata na Anfieldu: Liverpool poveo ‘ni kriv ni dužan‘, o ovome će se pričati

Grbić je previše čekao što je iskoristio Nunez koji je blokirao njegovo ispucavanje
Piše: Niko MatičevićObjavljeno: 04. travanj 2024. 21:00

Liverpool je utakmici 31. kola Premier lige na Anfieldu s 3:1 svladao fenjeraša Sheffield United i vratio se na vrh ljestvice. Utakmicu je obilježio kiks Ive Grbića iz 17. minute. Tada je Liverpool poveo nakon perioda igre bez puno prilika.

Grbiću je njegov suigrač vratio loptu, a nekadašnji reprezentativni vratar je imao sve vrijeme ovog svijeta da tu loptu ispuca. No, Grbić je previše čekao što je iskoristio Darwin Nunez koji je blokirao njegovo ispucavanje, a lopta se samo otkotrljala u mrežu.

NEVJEROJATNU GREŠKU GRBIĆA POGLEDAJTE OVDJE

Ovom greškom Grbić je dodatno otežao posao svojoj momčadi na ionako zahtjevnom gostovanju. Šanse Sheffielda za preživljavanjem u Premier ligi su niske, a u tome im zasigurno ne pomažu golovi primljeni na ovakav način.

Ekipa Sheffielda se nije predavala i u 58. minuti su se vratili u igru. Gustavo Hamer je vratio loptu u sredinu gdje ju je nes(p)retni Conor Bradley poslao u vlastitu mrežu. Bradley je tako "uzvratio uslugu" Grbiću i poklonjenim golom vratio goste u utakmicu.

Liverpool je ipak uspio doći do pobjede sjajnim golom Alexisa Mac Allistera koji je probio Grbića. Pobjedu je pred sami kraj utakmice potvrdio Cody Gakpo koji je postavio konačnih 3:1.

Nevjerojatan preokret Chelseaja

U drugom susretu večeri Chelsea je nevjerojatnim preokretom u sudačkoj nadoknadi porazio Manchester United sa 4-3.

"Bluesi" su sjajno otvorili susret i golovima Conora Gallaghera (4) i Colea Palmera (19-11m) poveli su 2-0, no United je do poluvremena izjednačio preko Alejandra Garnacha (34) i Brune Fernandesa (39).

"Crveni vragovi" su u 67. minuti okrenuli rezultat nakon sjajne kontre koju je u novi pogodak pretvorio Garnacho. Međutim, velike zasluge za gol ima i Antony koji je fantastičnom loptom, vanjskom felšom uposlio Garnacha.

GOLOVE S TE UTAKMICE POGLEDAJTE OVDJE

Domaćin je desetoj minuti nadoknade uspio izjednačiti iz kaznenog udarac kojeg je realizirao Palmer postigavši svoj drugi gol na utakmici. Diogo Dalot je srušio Maduekea unutar šesnaesterca, situacija se dosta dugo provjeravala, a na koncu je sudac Jarred Gillett pokazao na bijelu točku.

Kada se već činilo kako će momčadi remizirati, "Bluesi" su brzinski izveli korner, Fernandez je uposlio Palmera koji je ušao u kazneni prostor i iskosa snažno opalio pogodivši u 11. minuti nadoknade za 4-3 i ludnicu oduševljenja na Stamford Bridgeu.

Liverpool vodi na ljestvici sa 70 bodova, Arsenal ima 68, a Manchester City 67 bodova, a dodajmo kako vodeći trojac ima i po utakmicu manje.

Chelsea je deseti sa 43 boda, dok je ManU na šestom mjestu sa 48 bodova.

Linker
04. travanj 2024 23:35