Nogometaši Evertona 

 PETER POWELL Afp
LIJEPA VEČER PREMIER LIGE

VIDEO: Kažnjeni klub deklasirao Newcastle za bijeg iz crvene zone, katastrofa Tottenhama se nastavlja

Premda su Spursi poveli golom argentinskog stopera, londonski derbi pripao je West Hamu
Piše: HINA/SNObjavljeno: 07. prosinac 2023. 23:28

Nogometaši West Ham Uniteda produbili su krizu u Tottenham Hotspuru pobjedom 2-1 na gostovanju na sjeveru Londona.

Za momčad Angea Postecogloua ovo je bio četvrti poraz u zadnjih pet prvenstvenih nastupa pa je Tottenham s 27 bodova ostao ne petoj poziciji, a West Ham je došao na samo tri boda od Spursa i nalazi se na devetom mjestu.

Tottenham je opsjedao gostujući gol u prvom poluvremenu, a domaća momčad je povela već u 11. minuti pogotkom Cristiana Romera. No, u drugom dijelu je uslijedio preokret, a svojim su ga golovima donijeli Jarrod Bowen (52) i James Ward-Prowse (74).

POGOTKE POGLEDAJTE OVDJE

Everton je na svom Goodison Parku svladao Newcastle s 3-0 i tako prvi put izašao iz zone ispadanja, nakon što mu je Engleski nogometni savez (FA) oduzeo deset bodova, zbog nepridržavanja financijskih pravila. Dwight McNeil je u 79. minuti doveo Everton u vodstvo koje je u 86. minuti udvostručio Abdoulaye Doucoure. Konačnih 3-0 postavio je Beto u šestoj minuti dodatka.

POGOTKE POGLEDAJTE OVDJE

Everton je s dvije uzastopne pobjede došao do 10 bodova te skočio na 17. mjesto. Napokon su napustili crvenu zonu, što nije bio lagan zadatak budući da im je nedavno oduzeto 10 bodova zbog financijskih nepravilnosti. Iza momčadi iz Liverpoola ostali su Luton (9 bodova), Burnley (7) i Sheffield United (5).

Nakon 15. kola na vrhu ljestvice je Arsenal s 36 bodova, dva više od drugoplasiranog Liverpoola. Na treće mjesto se s 32 boda probila Aston Villa, a aktualni prvak Manchester City je s 30 bodova pao na četvrto mjesto.

Linker
02. svibanj 2024 10:17