BEN STANSALL/Afp
TKO JE OVDJE GAZDA?

VIDEO Kovačićev suigrač uzeo stvari u svoje ruke: bizaran trenutak učinio je krizu Chelseaja još tužnijom

Frank Lampard po drugi je put došao na Stamford Bridge kao trener, misija mu je ugasiti požar
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 16. travanj 2023. 21:45

Kad je američki biznismen Todd Boehly preuzeo Chelsea nakon dugogodišnje vladavine Romana Abramoviča, očekivao je prestiž, borbu za trofeje. Investirao je u momčad, dokazuje do i iznos od preko 600 milijuna koliko je u svoja prva dva prijelazna roka potrošio na pojačanja. Međutim, situacija je daleko od idealne. Smijenio je već dva trenera (Thomas Tuchel i Graham Potter), a čini se ni kako Franku Lampardu koji je došao ugasiti požar do kraja sezone u svojem drugom mandatu na klupi Plavaca ne ide najbolje.

image
BEN STANSALL/Afp

Chelsea već šest utakmica ne zna za pobjedu, u četvrtfinalu Lige prvaka ima rezultatski deficit iz prve utakmice protiv Real Madrida koji je slavio 2:0 dok su u domaćem prvenstvu na 11. poziciji i nastup u Europi iduće sezone pod velikim je upitnikom. Novu bizarnost momčadi za koju nastupa Mateo Kovačić, mogli smo vidjeti ovog vikenda u domaćem porazu od Brightona (2:1). Naime, u 27. minuti tijekom jedne kratke pauze, kamere su uhvatile kako vratar Kepa Arrizabalaga objašnjava svojim suigračima taktiku. Nije trebalo dugo da se snimka proširi internetom.

‘‘Možemo li smijeniti Lamparda i ostaviti Kepu da nas trenira do kraja sezone?‘‘, stajalo je u naslovu videa kojega je na svom Twitter profilu objavio jedan od nezadovoljnih navijača.

Situacija je itekako ozbiljna, Chelsea se nalazi u krizi, to je svima postalo jasno, a sada je pitanje je li Lampard prava osoba koja može ispraviti stvari barem, terminalno. Legendarni nogometaš ostavio je dubok trag na Stamford Bridgeu kao igrač, ali kao trener imat će pune ruke posla do kraja sezone. Eventualni preokret protiv Real Madrida u uzvratnom susretu Lige prvaka bio bi senzacija, ali malo je onih koji londonskoj momčadi daju šanse, pogotovo uslijed njihove krize. Bivši trener Bayerna Julian Nagelsmann spominje se kao potencijalni trener za iduću sezonu, ali sve su to još samo glasine...

Linker
02. svibanj 2024 22:03