Ivan Toney

 ADRIAN DENNIS/Afp
KONTROVERZAN GOL

VIDEO Krši pravila izvan terena i na njemu: Je li slobodnjak engleskog ‘kladioničara‘ bio regularan?

Pogodak Ivana Toneyja podigao je dosta prašine zbog poteza prilikom izvođenja slobodnog udarca
Piše: Emanuel KnjazObjavljeno: 21. siječanj 2024. 20:56

U subotu je u odličnoj utakmici 21. kola Premier lige Brentford na domećem terenu svladao Nottingham Forest rezultatom 3:2. Bila je to povratnička utakmica najboljeg igrača domaće momčadi Ivana Toneyja, koji je bio suspendiran zbog kršenja pravila engleskog saveza o klađenju. Dobru utakmicu okrunio je pogotkom iz slobodnog udarca u 19. minuti za 1:1. Upravo je taj gol podigao dosta prašine zbog Toneyjevog poteza prilikom izvođenja slobodnjaka.

Naime, engleski je napadač pucao slobodnjak iz desnog kuta uz sam rub šesnaesterca i zabio upravo u desni kut Forestova gola tako da je lopta prošla mimo živog zida gostiju.

U tome mu je pomoglo pomicanje lopte u desno prije izvođenja, i to dva puta, iako je sudac sprejem označio položaj lopte. Toney je pomicanje lopte pokušao prikriti tako što je uzeo pjenu od spreja i prenio na novi njemu pogodniji položaj kako sudac ne bi shvatio da je lopta pomaknuta.

Pogodak pogledajte OVDJE.

O sučevome promaknuću oglasio se nezadovoljni trener Nottinghama Foresta, Nuno Espírito Santo.

- Pravila su jasna. Mora se provjeriti svaka situacija koja vodi do gola. Nije čak riječ ni o inčima, već gotovo o jardu - prenosi Guardian trenerovo nezadovoljstvo.

Toney je smatrao da nije napravio ništa loše.

- Prilikom izvođenja imaš jard u svakom smjeru pa sam ga pomaknuo malo prema kutu šesnaesterca - rekao je.

- Vidio sam prazninu. Ponekad imate prazninu u bilo kojem smjeru, a ja sam savio loptu oko zida i bio sam tako sretan kad sam je vidio kako ulazi. Vježbam svaki dan na treningu. Svi me zezaju kad puknem na tribine ili parkiralište, ali kad je bilo važno, zabio sam tako da je dobro - bio je zadovoljan svojim golom napadač Brentforda

Kada je čuo Tonyjevo opravdanje, Nuno je rekao:

- To je nešto novo za mene.

Trener Brentforda Thomas Frank bio je zadovoljan povratkom ubojitog napadača koji je odigrao prvu natjecateljsku utakmicu od svibnja.

- On je pametan igrač. I vrlo je dobro iskoristio svoju priliku. Nisam se prestao smješiti prije utakmice. Sjajno je što se vratio - zaključio je.

Linker
21. travanj 2024 00:46