ADRIAN DENNIS Afp
PROSULI BODOVE

VIDEO: Liverpool rutinski do pobjede, West Ham u ludoj utakmici s dva crvena u 103. minuti ostao bez pobjede

Nogometaši West Hama nisu uspjeli pobijediti Sheffield United u gostima, dok je Liverpool slavio s 4:0
Piše: Damir Dobrinić, HinaObjavljeno: 21. siječanj 2024. 17:14

Nema Mohameda Salaha, nema problema. Liverpool je nakon 20 dana premierligaške pauze otišao na gostovanje kod Bournemoutha i upisao treću uzastopnu pobjedu, ukupno petu u svim natjecanjima. Nakon četiri pobjede i niza od sedam kola bez poraza, klub s juga Engleske kapitulirao je drugi put zaredom u svojoj prvoj prvenstvenoj utakmici u 2024. godini.

Vodeća momčad lige povećala je, s utakmicom više, prednost nad prvim pratiteljima Manchester Cityjem, Arsenalom i Aston Villom na pet bodova. Sva tri gola Redsi su postigli u drugom poluvremenu, bravu domaćina otključao je Darwin Nunez u 49. minuti nakon asistencije Dioga Jote pa je potom Portugalac pobjedu potvrdio s dva pogotka u 70. i 79.

Od 28. svibnja prošle godine portugalski ofenzivac nije dvaput poentirao u dresu Liverpoola, ali nije bio jedini dvostruki strijelac, jer je i Nunez u trećoj minuti nadoknade zabio drugi (prvi put od 27. kolovoza) za konačnih 0:4. Jedina loša vijest za goste je potencijalna nova ozljeda, Curtis Jones je zbog nje morao izaći u 83. minuti...


Premda su bili favoriti te su vodili do 103. minute nogometaši West Hama nisu uspjeli pobijediti Sheffield United u gostima, u ogledu 21. kola engleske Premier lige, dvoboj je završio 2-2.

Gosti iz Londona su poveli u 28. minuti kada je Cornet, nogometaš iz Obale Bjelokosti, pogodio domaću mrežu. Na odmor se ipak otišlo bez prednosti gostujućeg sastava jer je u 44. za 1-1 pogodio Brereton.

Činilo se kako je West Hamu pobjedu osigurao Ward-Prowse koji je u 79. minuti bio precizan te je realizirao jedanaesterac za 2-1 svoje momčadi. U završnici susreta svakoj je momčadi isključen po jedan igrač, Brewster kod domaćina, a Coufal kod West Hama, a šok za goste je uslijedio u 103. minuti. Dosuđen je jedanaesterac za Sheffield United, a McBurnie je bio miran te je postavio konačnih 2-2.

image
DARREN STAPLES Afp

SAŽETAK UTAKMICE POGLEDAJTE OVDJE.

West Ham je ostao na sedmom mjestu ljestvice, kao što je Sheffield United i dalje posljednji. Ima dva boda manje od pretposljednjeg Burnleyja.

Ranije je u derbiju ovog kola Manchester City u gostima pobijedio Newcastle 3-2. Chelsea je na domaćem terenu pobijedio Fulham 1-0, dok su bez pobjednika završili susreti Burnley - Luton 1-1, Everton - Aston Villa 0-0 i Manchester United - Tottenham 2-2.

Posljednju utakmicu ovog kola u ponedjeljak će odigrati Brighton - Wolverhampton.

Linker
01. svibanj 2024 09:38