Darwin Núñez

 OWEN HUMPHREYS/PA IMAGES/PROFIMEDIA
DRUGI PORAZ SVRAKA

VIDEO: Liverpool s desetoricom do preokreta kod Newcastlea, junak dana ušao u 77. minuti i dvaput zabio

Liverpool je na odmor otišao u rezultatskom minusu, ali i s desetoricom igrača
Piše: SNObjavljeno: 27. kolovoz 2023. 19:40

Iako je Liverpool odigrao prvo poluvrijeme za zaborav na St. James‘ Parku protiv Newcastlea, Redsi su u sudačkoj nadoknadi stigli do pobjede 2:1 s igračem manje. Momčad Jürgena Kloppa u tri minute je pretrpjela velik šok. Prvo je Anthony Gordon doveo Svrake u vodstvo u 25. minuti, da bi tri minute kasnije Virgil Van Dijk zaradio izravno isključenje.

Nizozemski stoper morao je na ranije tuširanje nakon što je srušio švedskog napadača Alexandera Isaka, što je sudac John Brooks okarakterizirao kao dovoljno težak prekršaj za isključenje. Stasitom braniču ovo je četvrto izravno isključenje u karijeri, ukupno šesto. No, taj je događaj pokrenuo lavinu polemika na društvenim mrežama. Dok jedni smatraju kako je Van Dijk zaslužio isključenje jer je bio, praktički, posljednji čovjek obrane, drugi smatraju da je odluka bila prestroga.

Iako su imali igrača manje, Liverpool na krilima junaka dana, Darwina Núñeza, stiže do punog plijena. Urugvajski topnik, koji je u igru ušao u 77. minuti, prvo je u 81. minuti poravnao rezultat, da bi u trećoj minuti sudačke nadoknade režirao potpuni preokret i "ludnicu" na dijelu tribina gdje su bili Liverpoolovi navijači.

Pogotke pogledajte OVDJE.

Nakon tri kola, Kloppova momčad ima sedam bodova, a Newcastle ima tri. Bio im je to drugi uzastopni poraz, nakon što su izgubili i prošli tjedan od Manchester Cityja.

Linker
04. svibanj 2024 12:53