OLI SCARFF Afp
SPEKTAKULARAN OKRŠAJ

VIDEO: Luda utakmica! City poveo rijetko viđenom majstorijom, gubio, pa preokrenuo za nova tri boda

Za Manchester City su svih 90 minuta odigrali hrvatski reprezentativci Mateo Kovačić i Joško Gvardiol
Piše: Niko MatičevićObjavljeno: 13. siječanj 2024. 20:33

U 21. kolu engleske Premier lige Manchester City je u ludoj utakmici svladao Newcastle s 3:2. Subotnji okršaj je obilježio povratak Kevina de Bruynea koji je u svojoj prvoj prvenstvenoj utakmici nakon pet mjeseci s dva sjajna poteza osigurao pobjedu Građanima.

U prvih 45 minuta vidjeli smo spektakularno prvo poluvrijeme. Prvo je Bernardo Silva svojim šestim golom ove sezone doveo Manchester City u vodstvo u utakmici 21. kola Premier lige protiv Newcastlea.

On se nakon ubačaja Kylea Walkera sjajno snašao i petom pogodio suprotan kut nemoćnog Martina Dubravke koji je mogao samo pogledom ispratiti loptu u mrežu.

Sreća Manchester Cityja nije bila dugog vijeka jer je Newcastle već do poluvremena preokrenuo rezultat. U 35. i 37. minuti golove za preokret su zabili Alexander Isak i Anthony Gordon.

City je stvari vratio na početak u 74. minuti. De Bruyne je u igru ušao pet minuta ranije, a u strijelce se upisao odmjerenim udarcem s ruba kaznenog prostora. Belgijac je tako na najbolji mogući način obilježio svoj prvi premierligaški nastup od 11. kolovoza.

De Bruyne nije stao na tome te je sjajnom asistencijom osigurao pobjedu Cityju. U 91. minuti je loptom pronašao Oscara Bobba koji se još bolje snašao i minijaturom osigurao gostima ogromna tri boda.

Za Manchester City su svih 90 minuta odigrali hrvatski reprezentativci Mateo Kovačić i Joško Gvardiol.

Linker
26. travanj 2024 02:55