MIKE EGERTON/PA IMAGES/PROFIMEDIA Mike Egerton/pa Images/profimedia
PREMIER LIGA

VIDEO Man. United na Old Traffordu do pobjede protiv Evertona, Ivan Perišić asistirao u slavlju Tottenhama

Bio je ovo prvi poraz Evertona nakon niza od četiri ligaške utakmice u kojima je jednom pobijedio i tri puta remizirao
Piše: HinaObjavljeno: 08. travanj 2023. 16:11

U prvom ogledu 30. kola engleske Premier lige nogometaši Manchester Uniteda su na svom Old Traffordu bili bolji od Evertona te su slavili 2-0.

U prvom poluvremenu, po prikazanoj igri, Manchester United je trebao imati prednost od nekoliko pogodaka, ali se na odmor otišlo tek s 1-0. Nakon što je Antony pogodio okvir vrata te su domaći igrači promašili brojne prilike, u 36. minuti je Manchester United ipak poveo.

Vrlo lijepa akcija zaključena je britkim udarcem McTominayja na koju nije mogao reagirati vratar Evertona Pickford.

>>>GOLOVE POGLEDAJTE OVDJE

U nastavku utakmice Everton je žestoko stisnuo domaćina te je prijetio izjednačenjem, no pogodak se dogodio na drugoj strani. Nakon pogreške Colemana u 71. minuti konačnih 2-0 je postavio Martial nakon asistencije Rashforda.

Bio je ovo prvi poraz Evertona nakon niza od četiri ligaške utakmice u kojima je jednom pobijedio i tri puta remizirao. Manchester United je u ovom trenutku treći na ljestvici. Everton je i dalje blizu opasne zone ispadanja, na 16. mjestu.

Hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Perišić bio je asistent za prvi pogodak Tottenham Hotspura u 2-1 (1-1) domaćoj pobjedi protiv Brighton and Hove Albiona u susretu 30. kola engleskog prvenstva.

Perišić je proslijedio loptu do korejskog napadača Sona koji je u 10. minuti sjajnim udarcem s ruba kaznenog prostora pogodio suprotni kut. Brighton je potom bio bolja momčad, poništen mu je pogodak Mitome zbog navodnog igranja rukom, onda je Dunk u 34. miniti glavom poravnao na 1-1 da bi početkom nastavka gostima poništen još jedan gol nakon što je udarac Welbecka na putu prema mreži pogodio MacAllistera.

>>> GOLOVE I ASISTENCIJU PERIŠIĆA POGLEDAJTE OVDJE

Na kraju je pogodak pao na drugoj strani, Kane je u 79. minuti dobio odličnu loptu od Hojbjerga i udarcem sa 16 metarazakucao loptu u mrežu.

Perišić je igrao do druge minute sudačke nadoknade za Tottenham koji je ostao peti sa 53 boda, tri manje od trećeg Newcastle Uniteda i četvrtog Manchester Uniteda koji su također upisali pobjede u subotu. Manchester United je u prvom susretu dana sa 2-0 na svom Old Traffordu svladao Everton dok je Newcastle kao gost preokretom sa 2-1 dobio Brentford. Brighton je, pak, ostao sedmi sa 46 bodova.

Chelseaju nije pomogla nova promjena trenera, Frank Lampard je svoj novi mandat na klupi "plavih" započeo 0-1 (0-1) porazom na gostovanju kod Wolverhampton Wanderersa, a Mateo Kovačić je odigrao čitav susret za Chelsea u ulozi kapetana. Jedini gol na utakmici postigao je Matheus Nunes preciznim udarcem iskosa u 31. minuti.

Chelsea je 11. na ljestvici sa 39 bodova, dok je Wolverhampton skočio na 12. mjesto sa 31 bodom. Na vrhu je Arsenal sa 72 boda, osam manje uz utakmicu manje ima drugi Manchester City.

REZULTATI 30. KOLA

Manchester United - Everton 2-0 (McTominay 36, Martial 71)

Aston Villa - Nottingham Forest 2-0 (Traore 48, Watkins 90+5)

Brentford - Newcastle United 1-2 (Toney 45+1-11m/Raya 54-ag, Isak 61)

Fulham - West Ham United 0-1 (Reed 23-ag)

Leicester City - Bournemouth 0-1 (Billing 40)

Tottenham Hotspur - Brighton and Hove Albion 2-1 (Son 10, Kane 79/Dunk 34)

Wolverhampton Wanderers - Chelsea 1-0 (Matheus Nunes 31)

Linker
11. svibanj 2024 20:53