Slavlje Manchester Uniteda

 OLI SCARFF/Afp
PREMIER LIGA

VIDEO: Manchester United srušio Leicester i nastavio pobjednički niz, stigli na samo tri boda od Cityja

Dvostruki strijelac bio je Marcus Rashford, a slavlje "crvenih vragova" potvrdio je Sancho
Piše: Ante ŠakićObjavljeno: 19. veljača 2023. 17:16

Manchester United nastavio je impresivan niz od 129 utakmica bez poraza kada bi poveo u prvih 45 minuta, ovoga puta pobjedom nad Leicesterom na svome Old Traffordu rezultatom 3:0.

Dojam je ipak da je Leicester bio bolji u prvom poluvremenu, ali bez konkretizacije svojih šansi, a junak prvog dijela je bio David de Gea. Španjolac je prvo u devetoj minuti odlično obranio udarac Harveyja Barnesa, a onda je 15 minuta nakon toga jednako dobro reagirao na pokušaj Kelechija Iheanacha.

Nakon toga, kako to inače biva, stigla je kazna za neiskorištene prilike. Odlično je vanjskim dodavanjem, u stilu Luke Modrića, Bruno Fernandes pronašao strijelca Marcusa Rashforda, koji ove sezone ovakve prilike ne propušta. Ovo je ofenzivcu u životnoj formi već 23. pogodak u svim natjecanjima za Manchester United.

Prvi pogodak Uniteda pogledajte OVDJE.

Kako su poveli, tako je momčad Erika ten Haga podigla ritam na razinu koju gostujući igrači nisu ispratili. Nakon pauze, s inicijativom su nastavili domaći, koji su svoje prilike znali iskoristiti. Svojim drugim pogotkom Rashford se nametnuo kao očit izbor za igrača utakmice. U 51. minuti, ovaj put na dodavanje Freda, Rashford je još jednom siguran realizator, a nakon provjere VAR-a, pogodak je priznat.

Pogodak za 2:0 pogledajte OVDJE.

Jadon Sancho ušao je u 45. minuti umjesto Garnacha te u 61. minuti odličnim duplim pasom s Fernandesom izbacio obranu gostiju i upisao se u strijelce šesti put ove sezone.

Pogodak Sancha pogledajte OVDJE.

United je ovom pobjedom došao na tri boda od drugoplasiranog gradskog rivala Cityja, dok je Leicester pao na 14. mjesto Premier lige, samo četiri boda od zone ispadanja.

Linker
22. travanj 2024 17:48