Slavlje Manchester Cityja

 OLI SCARFF Afp
POGLEDAJTE POGOTKE

VIDEO: Navijači Arsenala već su slavili vodstvo Tottenhama, a onda se probudio moćni Pepov stroj

City je s tri gola u 12 minuta preokrenuo na Etihadu, publika je domaćima zviždala u više navrata.
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 19. siječanj 2023. 23:01

Nakon spektakularnog preokreta u drugom dijelu, u svega 18 minuta nastavka, Manchester City je nadoknadio dva gola minusa iz prvog poluvremena i trijumfom protiv Tottenhama (4:2) ostao u igri za obranu naslova. A još na poluvremenu za momčad Pepa Guardiole sve je izgledalo izgubljeno...

Antonio Conte je u prvom poluvremenu potpuno isključio Erlinga Haalanda iz igre. Najbolji strijelac Premier lige u prvom dijelu ostao je bez šuta sve do 43. minute kada je nakon ubačaja Rodrija glavom tukao preko vrata. City je bio napadački nekonkretan, u 39. odlično je tukao Lewis s dvadesetak metara, a njegov šut u kuta svojih vrata sjajno izvadio Lloris i to je bilo sve što su domaćini ofenzivno ponudili. Tottenham je na prepad, s dva gola u tri minute, potkraj prvog dijela došao u vodstvo. Prvo je u 44. Ederson je nonšalantno izbio loptu koju je presjekao Bentancur i proslijedio je Kuluševskom koji je rutinski zabio. Tek što je utakmica krenula Spursi su složili kontranapad, nakon udarca Kanea obranio je Ederson, ali odbio je loptu na glavu Royala. Brazilcu je to bio prvi pogodak ove sezone, tek drugi otkako je u ljeto 2021. stigao u redove Tottenhama iz Barcelone.

"City je izazivao nevolju posljednjih deset minuta", prokomentirao je Gary Neville nakon drugog gola Spursa.

>>> POGOTKE S UTAKMICE POGLEDAJTE OVDJE <<<

Zvižduci Etihada kada se na poluvremenu momčad povlačila u svlačionicu najbolje od svega oslikali su kako je City izgledao. U tom trenutku City je bio osam bodova u minusu za Arsenalom i to uz utakmicu više, ali... U nastavku je na teren izašla potpuno druga momčad iako Guardiola nije napravio niti jednu zamjenu jer samo 18 minuta kasnije Manchester City preokrenuo je rezultat. Već nakon šest minuta nastavka City se vratio u igru. u gužvi u kaznenom prostoru najbolje se snašao Alvarez. Još i brže nego što je Tottenham u prvom dijelu zabio dva gola, Guardiolina momčad zatresla je dva puta protivničku mrežu.

Samo dvije minute kasnije Mahrez je odlično odigrao za Haalanda koji se naklonio za svoj 22 prvenstveni gol ove sezone. Perišić je zamalo vratio prednost spursima. Nakon sjajnog kontranapada Kuluševski je na suprotnoj vratnici pronašao hrvatskog nogometaša u čiji šut ušao Ake i petom ga odbio u vratnicu. Samo malo sreće nedostajalo mu je za prvi pogodak u Premier ligi.

Ali zato je zabio sjajni Mahrez. U 63, je prošao Perišića, a onda iskosa neobranjivo otpucao uz samu vratnicu. U razmaku od točno 12 minuta i šest sekundi City je zabio tri gola i tako preokrenuo izgubljenu utakmicu. Hrvatski reprezentativac napustio je igru u 70. minuti. Fenomenalnu utakmicu Mahrez je zaključio pogotkom u 90. minuti. Lenglet se nije snašao nakon duge lopte Edersona, a što je Alžirac iskoristio da se s dva gola i asistencijom potvrdi kao najbolji pojedinac utakmice.

A navijači? Nakon zvižduka na poluvremenu, momčad su s terena ispratili pjesmom "Best Team in the Land and All the World" (Najbolja momčad u zemlji i na svijetu).

Linker
22. travanj 2024 00:43