Newcastle - Arsenal

 OLI SCARFF Afp
TURBULENTNO U PREMIER LIGI

VIDEO Newcastle slomio Arsenal, VAR četiri minute promatrao čak tri kontroverze kod presudnog pogotka

Nakon što su srušili Manchester United u Liga kupu, na red su stigli i Topnici
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 04. studeni 2023. 20:31

U najiščekivanijem susretu 11. kola engleske Premier lige Newcastle je na svom Saint James Parku s 1:0 nadjačao sastav Arsenala. Svrake su zaradile tri boda pogotkom Anthonyja Gordona u 64. minuti i izborile šesto mjesto ljestvice s 20 bodova, dok Londončani borave na trećem s 24, a mogli bi pasti na peto ako Liverpool i Aston Villa u nedjelju poraze Luton, odnosno Forest.

Osim malobrojnih izglednih šansi, ogled je obilježilo nekoliko kontroverzi koje će neupitno ostati predmet rasprave dugo nakon susreta. U 37. minuti Kai Havertz nesmotreno je startao na Seana Longstaffa kod aut-linije. Nijemac je uklizao s obje noge i pokupio veznjaka Newcastlea, koji se previjao na travnjaku, no glavni sudac Stuart Atwell odlučio je pokazati mu žuti karton. Izazvalo je to veliki revolt gostujućih nogometaša, pa su Schär, Gordon i Longstaff istovremeno požutjeli zbog prigovora.

PREKRŠAJ HAVERTZA POGLEDAJTE OVDJE

Imat će se i Topnici na što požaliti. Krajem prvog dijela, Bruno Guimaraes očigledno je namjerno laktom udario Jorginha u glavu, na što Atwell nije reagirao, kao ni VAR. Situaciju možete pogledati OVDJE.

Zato je VAR proradio punom parom prilikom pogotka Gordona. Jacob Murphy opalio je iskosa i promašio okvir gola, a Joelinton je dotrčao do lopte na drugoj strani i centrirao, da bi Gordon glavom zatresao za, ispostavit će se, konačni rezultat. Međutim, VAR je provjeravao čak tri kontroverzne točke presudne situacije.

image

Anthony Gordon

OLI SCARFF Afp

Prvo se promatralo je li Joelinton na vrijeme stigao do lopte ili je ona izašla iz igre, zatim i je li Gordon napravio prekršaj na Gabrielu Magalhaesu, a onda i je li isti igrač bio u zaleđu. Nakon dugotrajne provjere od četiri minute, Atwell je pokazao prema centralnoj liniji, a Saint James Park - eksplodirao.

POGODAK I VAR PROVJERU POGLEDAJTE OVDJE

Drugi je to "skalp" koji Newcastle uzima članu "velike šestorke". Nakon 3:0 pobjede protiv Manchester Uniteda u Liga kupu, pao je i Arsenal, a u utorak im slijedi veliki dvoboj na gostovanju kod Borussije Dortmund u Ligi prvaka.

Linker
14. svibanj 2024 05:48