Slavlje Uniteda

 DARREN STAPLES Afp
MAJSTORI DRAME

VIDEO: Nova luda utakmica Manchester Uniteda, vodili 3:1 pa jedva iščupali pobjedu u 98. minuti

Nogometaši West Hama i Bournemoutha odigrali su, pak, u Londonu neriješeno 1:1
Piše: Tomislav Dragobratović, HinaObjavljeno: 01. veljača 2024. 23:28

Nevjerojatni rasplet imala je utakmica 22. kola Premier lige između Wolwerhampton Wanderersa i Manchester Uniteda. Crveni vragovi slavili su rezultatom 4:3 nakon dramatične završnice u kojoj je postignuto čak pet pogotka u razmaku od 85. minute do kraja duge sudačke nadoknade koja je trajala više od deset minuta.

United je u vodstvo doveo Marcus Rashford u petoj minuti, a za 2:0 strijelac je bio Rasmus Højlund 17 minuta kasnije. Odigrao je United jedno od najzrelijih prvih poluvremena ove sezone i na predah otišao s dva pogotka prednosti, ali se utakmica u drugom dijelu potpuno rasplamsala.

Uzbuđenja su krenula u 71. minuti, kada je Pablo Sarabia iskoristio vrlo dvojbeni jedanaesterac za domaćine. Nastavili su tada Wolvesi agresivno, ali s druge strane zabio je Scott McTominay nakon kornera u 75. minuti i tada se činilo da je utakmica zaključena.

Međutim, domaćini se vraćaju u 85. minuti, kada s druge strane zabija Kilman, koji je time ispravio svoju grešku u obrani pri kojoj je pustio McTominaya da neometano glavom podeblja vodstvo. Nastavili su Wolvesi pritiskati sve do pete minute sudačke nadoknade kada je nakon fantastične kontre poentirao Neto za 3:3.

Činilo se tada da su se domaćini u potpunosti vratili u utakmicu, ali planove im je pokvario 18-godišnji Kobbie Mainoo. Mlada senzacija Uniteda postigla je fantastičan gol za 4:3 u 98. minuti utakmice i tako osigurala Crvenim vragovima sva tri boda iz ovog susreta.

Pogotke s utakmice pogledajte ovdje.

United je nakon ove pobjede skočio na sedmo mjesto prvenstvene ljestvice s tri boda više od osmog Newcastlea.

Nogometaši West Hama i Bournemoutha odigrali su večeras u Londonu neriješeno 1-1. Već u trećoj minuti Dominik Solanke postiže pogodak za Bournemouth i gosti s tom prednošću odlaze na poluvrijeme. James Ward-Prowse realizirao je penal u 61. minuti i postavio konačan rezultat.

West Ham je trenutno šesti na ljestvici sa 36 bodova, dok je Bournemouth 12. sa 26 bodova i utakmicom zaostatka.

Linker
30. travanj 2024 18:57