Screenshot
SRUŠENI NOVI REKORDI

VIDEO: O Guardiolinom slavlju bruji nogometni Otok: ‘Jedna od najboljih utakmica otkako sam trener‘

‘Apsolutno nije prihvatljivo kako smo izgledali u drugom dijelu‘, rekao je Klopp nakon debakla na Etihadu
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 01. travanj 2023. 16:58

Loše se Liverpool proveo na Etihadu i nakon teškog poraza još više kompromitirao plasman u Ligu prvaka iduće sezone. Redsima je to bilo prvi puta nakon 22 uzastopne utakmice u kojima su poveli, a da nisu pobjedili. Ali na Etihadu ne samo da nisu uzeli bodove nego su doživjeli blamažu.

Gol Salaha u 17. minuti kao da je isprovocirao Manchester City koji je i bez najboljeg strijelca lige Erlinga Halanda do vrha napunio mrežu Kloppove momčadi. Kako je Liverpool izgledao najbolje oslikava jedan podatak - u 90. minuta pucali su svega četiri puta (samo jedna lopta je išla u okvir vrata) što je najmanji broj šuteva Redsa na jednoj utakmici još od rujna 2011.

SVE GOLOVE S VELIKOG ENGLESKOG DERBIJA POGLEDAJTE OVDJE

Inače, od ta četiri šuta čak su tri završila u bloku Cityjevih igrača. Istovremeno, od četiri gola Cityja jedan je bio jubilaran, pogodak Gundogana u 53. za 3:1 bio je tisućiti kojeg je Manchester City zabio otkako je Pep Guardiola trener. Statističari su kasnije pronašli još jednu okruglu brojku - bila je to i stota ligaška pobjeda Etihada otkako je Guardiola na klupi. Trebalo mu je za taj učinak 128 prvenstvenih utakmica čime je nadmašio dosadašnji rekord Arsena Wengera (139 utakmica).

image
OLI SCARFF Afp

- Od prve do 93. minute igrali smo savršeno. Iako smo primili gol, igrali smo jako dobro. Ovo je bila jedna od najboljih predstava u mojih sedam godina u Cityju, kazao je Guardiola koji je postao tema otočkih medija i zbog drugih razloga.

Naime, slaveći izjednačujući pogodak unio se u lice Liverpoolovom igraču Kostasu Tsimikasu koji je taman prolazio ispred njega odlazeći na zagrijavanje.

- Iskreno ne znam kako Tsimikas nije gurnuo Pepa Guardiolu s puta - prokomentirao je Rio Ferdinand spornu situaciju.

GUARDIOLINO SLAVLJE POGLEDAJTE OVDJE

Jurgen Klopp kazao je kako je njegova momčad još i dobro prošla.

- Apsolutno nije prihvatljivo kako smo izgledali u drugom dijelu. City je nakon trećeg gola potpuno kontrolirao utakmicu i mogli su raditi što su htjeli. Imali smo još sreće što nisu bili pohlepni. Mogu im se samo zahvaliti što su nam do kraja zabili samo još jedan gol. Imali smo nekih trenutaka, ali općenito kako smo izgubili je nedopustivo - kazao je Klopp.

Linker
06. svibanj 2024 05:14