JUSTIN TALLIS Afp
VISOKE TENZIJE

VIDEO: Ošamario protivnika u ljutom gradskom derbiju, pocrvenio, a onda neočekivana odluka suca

U velikom londonskom derbiju uzavrele su strasti, a na provokacije miran nije ostao Hakim Ziyech
Piše: SNObjavljeno: 26. veljača 2023. 16:45

Londonski derbi između Tottenhama i Chelseaja u 25. kolu Premiershipa završio je slavljem Spursa 2:0 (Skipp 46‘, Kane 82‘). Mreže su u prvih 45 minuta mirovale, što se nije moglo reći za igrače na terenu.

Mnogo je prekršaja bilo u prvoj dionici, među nogometašima je sve više rasla nervoza, da bi situacija eskalirala u samoj završnici prvoga dijela.

U jednome je duelu Havertz grubo startao na ofenzivca Spursa, Brazilca Richarlisona, a odmah potom istog je nogometaša nagazio i marokanski veznjak Hakim Ziyech.

Došlo je do kraćeg verbalnog okršaja između brazilskog i marokanskog nogometaša u koju se ničim izazvan uključio Emerson te je s leđa, tobože slučajno, odgurnuo Ziyecha. Ovaj mu nije ostao dužan te ga je ekspresno ošamario.

image
JUSTIN TALLIS Afp

Sudac Stuart Attwell odmah je ofenzivcu Chelseaja pokazao crveni karton, no vrlo brzo postalo je jasno da bi mogao promijeniti odluku. Dobio je sugestiju VAR sobe i pošao samostalno pogledati snimku.

Odjednom se predomislio, poništio je crveni te pokazao Hakimu Ziyechu žuti karton. Pritom su jednako kažnjeni Emerson i Kai Havertz.

image
JUSTIN TALLIS Afp

Ivan Perišić cijeli je derbi odgledao s klupe. Mateo Kovačić, s druge strane, nije bio niti u zapisniku Chelseaja.

Linker
06. svibanj 2024 16:23