ALEX MORTON/TOTTENHAM HOTSPUR FC/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
PREMIER LIGA

VIDEO: Perišić asistirao, Tottenham s dva gola u dubokoj nadoknadi izveo preokret! Pobjeda Cityja, debakl Uniteda

Za Građane je 90 minuta odigrao Joško Gvardiol, dok Mateo Kovačić nije bio uključen zbog ozljede
Piše: Tomislav DragobratovićObjavljeno: 16. rujan 2023. 18:07

U popodnevnom terminu Premier lige odigralo se čak pet utakmica, u kojima smo vidjeli pregršt iznenađujućih rezultata.

Onaj tko nije iznenadio je ponovno bio Manchester City. Građani su lošije otvorili utakmicu na gostovanju kod West Hama i ušli u zaostatak 1:0 nakon pogotka James Ward-Prowsea (pogodak pogledajte ovdje), ali su na kraju zahvaljujući golovima Jeremyja Dokua (pogodak pogledajte ovdje) i Bernarda Silve (pogodak pogledajte ovdje) preokrenuli rezultat na 2:1. Pred kraj susreta za konačnih 3:1 zabio je i Erling Haaland (pogodak pogledajte ovdje). Za Građane je skoro cijeli susret odigrao Joško Gvardiol, dok Mateo Kovačić nije bio uključen zbog ozljede.

Gradski susjedi Manchester United nisu bili toliko uspješni. Oni su na svojem Old Traffordu poraženi od Brightona rezultatom 1:3. Goste je u vodstvo doveo bivši igrač Uniteda Danny Welbeck (pogodak pogledajte ovdje), rezultat je podebljao Pascal Groß (pogodak pogledajte ovdje), a točku na i postavio je Joao Pedro (pogodak pogledajte ovdje) koji je ušao s klupe. S druge strane zaostatak je smanjio Hannibal (pogodak pogledajte ovdje).

Totalna ludnica odigrala se na utakmici Tottenhama i Sheffiled Uniteda, momčadi koja je do ovog kola imala samo jedan bod. Junak za gostujuću momčad do samog kraja bio je Gustavo Hamer (pogodak pogledajte ovdje), kada je Richarlison u 98. minuti na asisitenciju Ivana Perišiča poravnao rezultat (pogodak pogledajte ovdje). Hrvatski reprezentativac je inače ušao u igru u 80. minuti. Tri minute kasnije, u 11. minuti nadoknade pobjedu je donio Šveđanin Dejan Kuluševski (pogodak pogledajte ovdje).

Preostala dva susreta igrali su Aston Villa protiv Crystal Palacea, te Fulham protiv Luton Towna. Villa je veći dio utakmice gubila na domaćem terenu zahvaljujući pogotku Odsonnea Édouarda, ali je u posljednjim minutama Jhon Durán poravnao rezultat. Junak Ville na kraju je bio Douglas Luiz, koji je zabio za pobjedu u 98. minuti. Zabila je Villa i još jednom do kraja susreta, a strijelac je bio Leon Bailey. Fulham je slavio pogotkom Carlosa Viniciusa.

Linker
27. srpanj 2024 01:55