IAN KINGTON Afp
NAPOKON U PRVOJ POSTAVI

VIDEO: Pogledajte kako je Perišić asistirao za pobjedu i rekord Harryja Kanea, golijada vodećeg Arsenala

Nogometaši Tottenhama pobijedili su Wolverhampton, a istaknuo se ponovno hrvatski reprezentativac
Piše: JL.Objavljeno: 20. kolovoz 2022. 15:35

Piše: Ivan Alaupović

Jedini strijelac na utakmici bio je Harry Kane kojemu je ovo bio 185 premierligaški gol u dresu Spursa. Time je postavio rekord kao igrač s najviše golova za jedan klub u ovom natjecanju, čime je prestigao Sergija Agüera na tronu. Pored toga popeo se na ljestvici najboljih strijelaca na četvrto mjesto, a ispred njega su Alan Shearer, Wayne Rooney i Andrew Cole po broju postignutih golova u Premier ligi.

image
IAN KINGTON Afp

Prste je u ovom rekordu imao hrvatski reprezentativac Ivan Perišić. Nakon što je u prošlom kolu upisao svoju prvu asistenciju direktno iz kornera (upravo za Kanea), isto je ponovio danas. Ovoga je puta, prekid s lijeve strane izveo Son Heung-min koji je naciljao Perišića, a Hrvat je glavom prebacio loptu na drugu stativu gdje se najbolje snašao Kane koji je tako zabio jubilarni 1000 zgoditak Tottenhama u Premier ligi.

Asistenciju Perišića i pobjednički gol Kanea pogledajte OVDJE.

Antonio Conte zamjenio je Perišića u 76. minuti, a umjesto njega u igru je ušao Ryan Sessegnon.

image
IAN KINGTON Afp

Momčad iz Sjevernog Londona pobjedom je, barem privremeno, izbila na vrh tablice.



Preokret Southamptona, Mitrović junak Fulhama

Nogometaši Southamptona ostvarili su prvu pobjedu sezone u trećem kolu engleske Premierlige i to uspjehom kod Leicestera od 2-1.

Do bodova je Southampton došao u utakmici gdje su svi golovi postignuti u nastavku, a Leicester je poveo golom Maddisona u 54. minuti. No, potom je na scenu zakoračio gostujući igrač Che Adams zabivši dva gola, u 68. i 84. minuti, za gostujuće slavlje.

Prvu pobjedu u sezoni ostvario je i Crystal Palace koji je pred svojim navijačima pobijedio Aston Villu 3-1. Gosti su rano poveli, u petoj minuti je Watkins svladao Guaitu. No, vremenom se u igrača utakmice premetnuo Wilfried Zaha koji je zabio dva pogotka za 2-1 Crystal Palacea, dok je pobjedu domaćina potvrdio Mateta u 71. minuti.

Napeto je bilo u susretu Fulhama i Brentforda u kojem je domaći sastav slavio 3-2. Činilo se kako će domaćin i treći put ove sezone remizirati, no u 90. minuti je na opće oduševljenje svih na stadionu Mitrović zabio za 3-2.

Prije toga je Fulham vodio 2-0 golovima De Cordove-Reida i Palhinhe, ali su se gosti vratili iz minusa zahvaljujući pogocima Norgaarda i Toneyja.

Everton i Nottingham Forest su remizirali 1-1 u ogledu gdje se ono najuzbudljivije događalo u završnici. Gosti su poveli u 81. minuti golom Johnsona, ali se domaćin poraza spasio sedam minuta kasnije kada je Gray postavio konačnih 1-1.



Arsenala razbio Bournemouth i drži vrh ljestvice, sjajni Jesus poigravao se s domaćom obranom

S odličnim otvaranjem nove sezone nastavili su nogometaši Arsenala koji su kao gosti, u trećem kolu Premier lige, svladali Bournemouth 3-0.

Bila je to treća pobjeda u isto toliko utakmica Arsenala koji je ovaj dvoboj riješio na samom startu. Nakon jedanaest minuta bilo je 2-0, a oba je pogotka postigao Norvežanin Martin Odegaard, s tim da treba naglasiti kako je kod prvog pogotka više od polovice posla napravio odlični Gabriel Jesus koji se poigravao s domaćom obranom.

U nastavku je još vrlo lijepi pogodak za Arsenal dao Saliba, a strijelac je bio i Gabriel Jesus, no njegov je gol poništen zbog zaleđa.

Arsenal je prvi na ljestvici, dok je Bournemouth upisao drugi poraz.

U nedjelju se sastaju Leeds - Chelsea, West Ham - Brighton i Newcastle - Manchester City, dok je posljednja utakmica na rasporedu u ponedjeljak, a derbi kola igraju Manchester United - Liverpool.

Linker
21. travanj 2024 19:41