GLYN KIRK Afp
PREMIER LIGA

VIDEO: Preokret Arsenala, Topnici se učvrstili na vrhu; Liverpool na pogon Salaha stigao do nove pobjede

Arsenal drži prvo mjesto s 40 bodova, sedam više od Newcastlea i osam od Cityja koji ima utakmicu manje
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 26. prosinac 2022. 23:00

U posljednjoj utakmici ponedjeljka Arsenal je na svom Emiratesu preokretom slavio 3:1 protiv West Hama. Londonski derbi započeo je vodstvom gostiju, Said Benrahma zabio je s bijele točke u 27. minuti nakon što je stoper Topnika Saliba oštro startao na Bowena. Domaćini su uglavnom vladali terenom i nakon primljenog pogotka, ali disciplinirana obrana postavke Davida Moyesa uspješno je sprječavala svaki nalet protivnika.

POGODAK ZA 0:1 POGLEDAJTE OVDJE

Sve do 53. minute, kada je Bukayo Saka došao u stopostotnu šansu nakon što se udarac Odegaarda s distance igrom slučaja pretvorio u vrhunsku asistenciju, a mladi engleski reprezentativac bez problema je iskoristio situaciju jedan na jedan s protivničkim vratarom.

POGODAK ZA 1:1 POGLEDAJTE OVDJE

Samo pet minuta kasnije Arsenal je stigao do preokreta preko Gabriela Martinellija. Brazilac je dobio loptu u 16-ercu i iz kosa pogodio u bliži kut Fabianskog, a pitanje pobjednika u potpunosti je riješio Eddie N‘Ketiah u 69. minuti brzim okretom na loptu Odegaarda i neobranjivim udarcem u suprotni kut.

POGODAK ZA 2:1 POGLEDAJTE OVDJE

Momčad Mikela Artete tako je učvrstila svoju poziciju na vrhu tablice te sada broji 40 bodova, sedam više od drugoplasiranog Newcastlea i osam od Manchester Cityja koji ima utakmicu manje. S druge strane, West Ham s 14 bodova drži 16. poziciju i nalazi se tek bod iznad zone ispadanja

POGODAK ZA 3:1 POGLEDAJTE OVDJE

Liverpool na pogon Salaha stigao do nove pobjede

Nogometaši Liverpoola s 3:1 nadigrali su Aston Villu u 17. kolu engleske Premier lige i tako stigli do 25. boda u sezoni. U sedmoj ligaškoj pobjedi za Jürgena Kloppa ključnim adutom pokazao se Mohamed Salah s pogotkom u početku ogleda te asistencijom Virgilu van Dijku, dok je za domaći sastav iz Birminghama strijelac bio Ollie Watkins. Konačan rezultat u korist Redsa postavio je Stefan Bajčetić.

Salah je u 5. minuti zabio za vodstvo na asistenciju Andrewa Robertsona, no veliki dio zasluga pripada drugom beku. Nakon otklonjene opasnosti poslije ubačaja iz kuta, Trent Alexander-Arnold prekrasnim potezom vanjskim dijelom kopačke pronašao je Robertsona u kaznenom prostoru Ville, a Škot je brzopotezno proslijedio do Egipćanina, koji nije imao pretjerano težak zadatak sam pred vratarom Olsenom. Salahu je to bio sedmi ligaški pogodak u sezoni.

POGODAK MOHAMEDA SALAHA POGLEDAJTE OVDJE

Drugi pogodak stigao je u 37. minuti, ponovno nakon udarca iz kuta. Braniči Ville nisu uspjeli iskontrolirati ubačaj Arnolda, lopta se odbila do Salaha, koji je povratnim dodavanjem pronašao Van Dijka, a Nizozemac se sjajno snašao prilikom udarca lijevicom iz kosa i podebljao vodstvo Redsa.

POGODAK VIRGILA VAN DIJKA POGLEDAJTE OVDJE

Nade je domaćinima oživio Watkins u 59. minuti. Brazilac Douglas Luiz preciznom dugom loptom pronašao ga je u petercu vratara Alissona, a Watkins se odlično snašao na ubačaju i upisao se u strijelce treći put u sezoni.

POGODAK WATKINSA POGLEDAJTE OVDJE

No, ono što je djelovalo kao pogodak nade ispostavilo se pogotkom utjehe. U 78. minuti umjesto Hendersona je ušao Bajčetić, 18-godišnji veznjak srpskog porijekla i španjolske nacionalnosti koji je dosad nastupao za Redse jedino u Liga kupu. Bajčetić je spretno reagirao na obranu Olsena poslije udarca Darwina Nuneza, zaobišao vratara i poslao loptu kroz noge Mingsu, koji je pokušao otkloniti udarac s crte. Bio mu je to prvijenac za Liverpool.

POGODAK STEFANA BAJČETIĆA POGLEDAJTE OVDJE

Mogla je pobjeda gostiju biti puno uvjerljivija, ali spomenuti Nunez još jednom se napromašivao. Čak tri puta Urugvajac se našao u izglednoj šansi, ali ni jednu nije uspio iskoristiti, stoga ostaje na pet ligaških pogodaka. Liverpool je sada na šestom mjestu ljestvice, bod iza Manchester Uniteda koji ima utakmicu manje, dok je Aston Villa pod vodstvom Unaija Emeryja na 12. poziciji. Redsi u idućem kolu igraju protiv Leicestera na Anfieldu, a Aston Villa odlazi na gostovanje Tottenhamu.

Linker
21. travanj 2024 20:34