REUTERS/David Klein
PREMIERSHIP

VIDEO: REZULTATSKA I IGRAČKA KATASTROFA Aktualni prvak razbijen nakon što je skupo pojačanje u pet minuta zaradilo dva žuta, Conte pred otkazom

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 06. veljača 2018. 00:01

Aktualni prvaci Engleske, nogometaši Chelseaja zaključili su 26. kolo Premiershipa na gostovanju kod Watforda gdje su teško poraženi 4:1 te tako propustili iskoristiti remi Liverpoola i Tottenhama u borbi za vrh ljestvice.

Skupo pojačanje koje je ljetos stiglo iz Monaca, Tiémoué Bakayoko s dva je nesmotrena poteza zapravo odredio puno toga na ovoj utakmici. S dva žešća prekršaja u pet minuta dobio je dva žuta kartona i u 30. već napustio teren te ostavio Chelsea s igračem manje.

U 42. minuti Deulofeu je pobjegao Cahillu, a onda i prevario Courtoisa koji ga je srušio u šesnaestercu. Mike Dean pokazao je na bijelu točku odakle je Deeney bio precizan za 1:0 domaćina i opće oduševljenje na Vicarage Roadu.

Trener Chelseaja Antonio Conte, kao i njegovi igrači većinom utakmice, izgledao je izgubljen, no nadu je vratio Eden Hazard u 82. minuti lijepim golom s nekih 20-ak metra udaljenosti.

Radovali su se gostujući navijači, no samo dvije minute jer je Nizozemac Daryl Janmaat u 84. prevario nekoliko obrambenih igrača Chelseaja, odigrao dupli pas s Argentincom Pereyrom pa pobjegao Cahillu i matirao Courtoisa za novo vodstvo Watforda.

WATFORD, ENGLAND - FEBRUARY 05:  Tiemoue Bakayoko of Chelsea is sent off by referee, Mike Riley during the Premier League match between Watford and Chelsea at Vicarage Road on February 5, 2018 in Watford, England.  (Photo by Michael Regan/Getty Images)
Getty Images

Slomilo je to igrače Chelseaja, a u 88. minuti Hazard je pokušao pucati otprilike s istog mjesta kao u 82., no izgubio je loptu. Izgledalo je kao prekršaj, ali Dean je samo odmahnuo rukom, a domaćini su krenuli u polukontru. Deulofeu je primio loptu na svojoj polovici i prošao skroz do suparničkog šesnaesterca te zabio za 3:1.

Ni tu nije bio kraj već je Pereyra u prvoj minuti sudačke nadoknade lijepim udarcem zabio i četvrti gol, a Chelsea upisao i šesti poraz ove sezone. Već neko vrijeme u engleskim medijima pisalo se kako je Conte blizu odlaska zbog slabijih rezultata, a ovaj bi poraz mogao natjerati vlasnika Romana Abramoviča na neke ubrzane postupke.

Rezultati by SofaScore

Linker
01. svibanj 2024 09:30