IAN HODGSON Afp
ŽESTOKA RASPRAVA

VIDEO: Ronaldo podijelio legende Crvenih vragova! ‘United je bolji bez njega i jedino rješenje je rastanak‘

Među legendama Manchester Uniteda nema konsenzusa na temu Cristiana Ronalda
Piše: SNObjavljeno: 23. listopad 2022. 15:10

Postupci i sudbina Cristiana Ronalda u Manchester Unitedu izazvali su u subotu navečer u studiju Sky Sportsa oštru raspravu i podjelu između dviju legendi Crvenih vragova. Dok je Gary Neville iznio mišljenje da bi priča oko Ronalda trebala završiti njegovim brzim odlaskom s Old Trafforda, Roy Keane je stao u obranu portugalskog nogometaša i dio krivnje prebacio na trenera Erika ten Haga.

Za podsjetnik, Ronaldo je odbio ući s klupe u ovotjednoj pobjedi Manchester Uniteda (2:0) protiv Tottenhama i prije kraja utakmice je otišao sa stadiona. Ten Hag ga je izostavio iz momčadi za subotnje gostovanje kod Chelseaja (1:1)i poslao ga da trenira s U-21 sastavom.

- Ten Hag je razočaran što Ronaldo nije želio ući u igru, ali Cristianu je dosta, izgubio je glavu. I sada je kažnjen. Ali kuhalo se posljednjih nekoliko tjedana. On je ljudsko biće, ima mana, frustriran je jer nema prilike. Dosta mu je - rekao je Keane i sugerirao da je Portugalac trebao ranije ući u igru protiv Tottenhama.

- Mislim da su pitali trenera na konferenciji za novinare ‘je li Ronaldo odbio ući?‘ Ali trebali su ga pitati ‘kad je trebao ući?‘ Kasno u utakmici, dvije ili tri minute prije kraja?

Ronaldo je prošle sezone bio najbolji Unitedov strijelac, ali ove je sezone započeo samo dvije utakmice u Premier ligi.

image
OLI SCARFF Afp

- Bio bih više zabrinut da Ronaldo svaki tjedan sjedi na klupi smijući se i da ga nije briga. Mislim da je momku stalo. Već sam rekao da je ova igra puna blefera, a on nije jedan od njih. Voli klub, treba igrati, želi igrati. Naravno, nije igrač kakav je bio prije deset godina, ali je ipak bio prvi klupski strijelac prošle sezone. Došao je u Manchester United, loš Manchester United, stvarno loš, i opet je bio njihov vodeći strijelac - rekao je Keane koji je uvjeren da se Ronaldo neće vratiti u momčad prije SP-a.

Sasvim je suprotnog mišljenja Neville.

image
OLI SCARFF Afp

- Ovo je drugi put da je Ronaldo napustio Old Trafford u svom automobilu prije nego što su njegovi suigrači ušli u svlačionicu i moram reći da je to - sa stajališta nogometne svlačionice - nešto što je neprihvatljivo. Manchester United je bolji bez njega i Erik ten Hag to zna. Tako da mislim da je jedina stvar koju klub i Cristiano mogu učiniti jest da se sastanu sljedeći tjedan i da raskinu suradnju.

- Cristiano je odigrao stotine utakmica u posljednjih deset godina u kojima su igrači morali sjediti na klupi i gledati ga. Sad je on na redu. Mora sjediti na klupi i pobrinuti se da je u svlačionici na kraju, rukovati se s igračima i onda odvojeno razgovarati s menadžerom. Cristiano mora otići negdje drugdje gdje će ga igrati svaki tjedan jer ne može prihvatiti da bude na klupi. Završite to ovaj tjedan ili potpišite primirje do SP-a jer ovo mora završiti. Cristiano si ne čini uslugu - dodao je Neville.

Linker
05. svibanj 2024 13:07