OLI SCARFF Afp
NEVJEROJATAN KRAJ

VIDEO: Senzacija nad senzacijama! City u nokautu, ovo se u Engleskoj nije dogodilo od Božića 1937. godine

Arsenal pobjedom kod Wolverhamtpona može otići na pet bodova viška u odnosu na City
Piše: Andro PolićObjavljeno: 12. studeni 2022. 15:36

Manchester City na pauzu uoči Svjetskog prvenstva neće otići sa zadovoljstvom. Igrači Pepa Guardiole šokirani su na Etihadu gdje je puni plijen odnio Brentford pobjedom 2-1, te tako ostvario svoje prvo slavlje na gostovanju kod Cityja još od Božića 1937. godine. Od početka je u susret krenuo i Erling Haaland, inače, jedini igrač današnje udarne postave Cityja koji neće ići na Mundijal, a čini se kako su misli većine njegovih suigrača već bile usmjerene prema okupljanju reprezentacije. Od samog početka "građani" su se našli u problemima. Brentford je u uvodnom dijelu susreta imao nekoliko dobrih prilika, a do prednosti su stigli u 16. minuti kada je Ivan Toney nadskočio Aymerica Laportea i glavom poslao loptu u mrežu.

Pogodak Toneyja pogledajte ovdje

Ipak, City je ubrzo preuzeo inicijativu, tražili su kazneni udarac u nekoliko navrata, a obrana Brentforda kapitulirala je u sudačkoj nadoknadi prvog dijela. Kevin De Bruyne izveo je korner, Manuel Akanji prebacio loptu na drugu stranu gdje ju je savršeno "poklopio" Phil Foden i "očistio paučinu" za izjednačenje.

"Bombu" Fodena pogledajte ovdje

U nadoknadi je uslijedio "hladan tuš" za City. Pokušavali su uzaludno Guardiolini igrači konkretizirati dominaciju, a u 98. minuti Brentford je "školski" prebrojao igrače Cityja, a na pravom mjesto ponovno je bio Ivan Toney koji je izazvao "ludnicu" među gostujućim navijačima. Bio mu je to 11. pogodak sezone, a unatoč što su neki zazivali i mjesto za njega na popisu Garetha Southgatea, engleski izbornik ipak ga nije odlučio pozvati u Katar.

Pogodak za pobjedu pogledajte ovdje

Arsenal od 20.45 sati gostuje kod Wolverhamptona i pobjedom ima priliku otići na pet bodova viška u odnosu na City prije pauze koja će u Premier ligi trajati do 26. prosinca, kada se engleski prvoligaši vraćaju u pogon.

Linker
26. travanj 2024 12:33