Phil Foden

 PAUL ELLIS Afp
CITY SRUŠIO UNITED

VIDEO: Sjajan derbi na Etihadu, Foden zabio dva gola, Haaland se iskupio za nestvaran promašaj

Hrvatski reprezentativci Mateo Kovačić i Joško Gvardiol nisu nastupili za Građane
Piše: Dominik NeferanovićObjavljeno: 03. ožujak 2024. 18:15

U derbiju 27. kola engleskog nogometnog prvenstva Manchester City je preokretom pobijedio gradskog suparnika Manchester United s 3:1 približivši se vodećem Liverpoolu na bod zaostatka.

Junak pobjede aktualnog europskog i engleskog prvaka bio je dvostruki strijelac Phil Foden (56., 81.), a treći gol za Građane zabio je Erling Haaland (90.+2), dok je za goste vodeći pogodak na utakmici postigao Marcus Rashford već u osmoj minuti, i to s više od 20 metara pod prečku.

City je nakon primljenog gola potpuno preuzeo konce igre i do 35. minute uputio 12 udaraca prema golu Onane. Mateo Kovačić i Joško Gvardiol nalaze se u sastavu domaćina i čekaju svoju priliku s klupe.

Promašaj sezone Erlinga Haalanda dogodio se u 45. minuti, kada je nakon jedne dijagonale Rodrija loptu na 3-4 metra spustio Foden, a Haaland s te udaljenosti prebacio loptu preko gola. Vrlo neuobičajan promašaj za Norvežanina koji ove sezone ima 17 pogodaka.

Phil Foden vratio je utakmicu na početak u 57. minuti još jednim sjajnim pogotkom. Loptu je dobio na 20-tak metara i izbacio se na jaču, lijevu nogu i pogodio same rašlje gola Onane.

Isti je igrač u 81. minuti donio vodstvo Građanima, ovaj put nakon sjajnog duplog pasa s Álvarezom.

U sudačkoj nadoknadi na sceni se opet pojavio i Haaland, ovaj put sa svojim starim golgeterskim navikama. Dočekao je loptu na vrhu kaznenog prostora, okrenuo se i bez problema matirao Onanu.

Građanima sada slijedi nekoliko ključnih tjedana, dvije iduće prvenstvene utakmice su protiv Liverpoola i Arsenala, a u međuvremenu ih čeka okršaj u Ligi prvaka s Kopenhagenom i FA cupu s Newcastleom.

Manchester Unitedu je ovo drugi poraz zaredom, a iduće kolo dočekuju Everton te će u FA Cupu snage odmjeriti s Liverpoolom. U prvenstvu su trenutno na šestoj poziciji što ne donosi niti plasman u Europsku ligu.

Linker
16. travanj 2024 17:35