BENJAMIN CREMEL Afp
NAVIJAČI U NEVJERICI

VIDEO Skandalozna odluka izazvala bijes igrača Arsenala: Pogledajte kako je zvijezda Topnika zaradila crveni

Odluka je ovo o kojoj će se u svakom slučaju još dugo pričati
Piše: SNObjavljeno: 31. kolovoz 2024. 15:10

Treće kolo engleske Premier lige na Emiratesu su otvorili Arsenal i Brighton. Topnike je u vodstvo doveo Kai Havertz pogotkom u 38. minuti, a četiri minute kasnije u bilježnicu glavnog suca Chrisa Kavanagha po prvi put se upisao Declan Rice.

Važan podatak, s obzirom na to da je engleski veznjak već na samom otvaranju drugog dijela, u 49. minuti zaradio drugi žuti, isključujući crveni karton. I to nakon blago rečeno kontroverzne i diskutabilne odluke suca. Svemu je kumovao duel u samom kutu terenu između Ricea i protivničkog braniča Joela Veltmana.

Rice je, naime, nakon blagog duela srušio Nizozemca, međutim ono što je uslijedilo izazvalo je spomenutu skandaloznu odluku. Rice je, točno u trenutku kada je Veltman išao ispucati loptu, istu lagano odgurnuo; nespretan slijed događaja koji je rezultirao Veltmanovim udarcem u Riceovu potkoljenicu. Veznjak Arsenala s razlogom se krenuo prevrtati na podu, tražeći sankciju za Veltmana, no za njega je tek slijedio pravi šok. Na zaprepaštenje cijelog stadiona opomenu je zaradio upravo Rice, zbog čega je ubrzo poslan u svlačionicu.

VIDEO CRVENOG KARTONA POGLEDAJTE OVDJE

Prema najnovijim napucima UEFA-e, kada nogometaš svojim ponašanjem želi iznuditi opomenu za protivničkog igrača, sudac mora pokazati opomenu upravo tom nogometašu koji simulira. No, ovdje je ipak Veltman udario Ricea po nozi pa će stoga ta situacija zasigurno biti predmet spora u sudačkim analizama.

Engleski su mediji, pak, naknadno konstantirali da je Rice dodirom lopte onemogućio da se igra brzo nastavi. Čini se da je mu je zato dodijeljen drugi žuti karton, međutim i u tom slučaju javnost se zasad slaže da je kazna prestroga.

Da stvar po Topnike bude gora, niti deset minuta kasnije Brighton je izjednačio, u 58. minuti za konačnih 1:1 zabio je Joao Pedro.

Brighton i Arsenal trenutno drže prvo mjesto na tablici, oba kluba imaju po sedam bodova, ali utakmice trećega kola tek trebaju odigrati svi ostali.

Linker
05. rujan 2024 10:46