GLYN KIRK Afp
POTOP TOPNIKA

VIDEO: Šok na Emiratesu, Arsenal se teškim porazom gotovo sigurno oprostio od naslova, igrači popadali po terenu

Ovom pobjedom na Emiratesu Brighton je skočio na šesto mjesto ljestvice sa 58 bodova
Piše: HinaObjavljeno: 14. svibanj 2023. 19:36

U posljednjoj utakmici nedjeljnog programa 36. kola engleskog nogometnog prvenstva Brighton and Hove Albion je kao gost svladao Arsenal sa 3-0 (0-0), a tim porazom domaći sastav se praktički oprostio od sna o osvajanju naslova prvaka.

Gosti iz Brightona poveli su nakon kombinacije Ekvadoraca, Estupinan je u 51. minuti ubacio, a nečuvani Enciso glavom pogodio mrežu. Pitanje pobjednika riješio je Undav u 86. minuti nakon što se do njega odbila lopta od sunarodnjaka Grossa, da bi konačni rezultat postavio Estupinan u šestoj minuti sudačke nadoknade.

Po zadnjem sučevom zvižduku igrači Arsenala popadali su po travnjaku od muke, navijači u suzama napuštali Emirates dok su oni gostujući u potpunoj ekstazi slavili veliku pobjedu.

>>> GOLOVE POGLEDAJTE OVDJE

Ovom pobjedom Brighton je skočio na šesto mjesto ljestvice sa 58 bodova, jednim više od sedmog Tottenham Hotspura i osme Aston Ville, a usto ima i dvije utakmice manje odigrane te je nadomak plasmana u eurokupove sljedeće sezone.

S druge strane, drugoplasirani Arsenal je ostao na 81 bodu, četiri manje uz utakmicu više odigranu od vodećeg Manchester Cityja koji je ranije u nedjelju sa 3-0 (2-0) kao gost svladao Everton na Goodison Parku. Briljirao je kapetan "građana" Ilkay Gundogan koji je postigao dva pogotka te je asistirao za još jedan.

Linker
26. travanj 2024 13:02