Mateo Kovačić samo u gaćama napušta Stamford Bridge

 SCREENSHOT: TWITTER
HIT NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

VIDEO: ‘Striptiz‘ Matea Kovačića, Stamford Bridge napustio samo u gaćama, našalio se bivši napadač: ‘Izgleda dobro‘

Mateo Kovačić je Stamfodr Bridge nakon derbija protiv Manchestera napustio samo u donjem rublju
Piše: JL.Objavljeno: 22. listopad 2022. 21:46

Casemirov kasni pogodak glavom za konačnih 1:1 spasio je Manchester United poraza na gostovanju kod Chelsea. Domaćin je poveo 1:0 nakon kaznenog udarca Jorginha u 87. minuti, ali Crveni vragovi su uspjeli u sudačkoj nadoknadi "naplatiti" ukupno više prikazano i tako rastužili 41 tisuću navijača na Stamford bridgeu.

Bruno Fernandes dao je intervju za britanski Sky Sports nakon remija. Portugalac je bio zadovoljan učinkom momčadi u prvom poluvremenu, ali je primijetio važnost taktičke borbe između menadžera u smanjenju Unitedove kontrole.

- Mislim da je prvo poluvrijeme bilo jako dobro od nas, očito nakon što su oni napravili taktičku promjenu, imali smo problema u sredini.

image
ADRIAN DENNIS Afp

Ta taktička promjena Grahama Pottera je uvođenje hrvatskog reprezentativca, Matea Kovačića, u 36. minuti susreta umjesto braniča Marca Cucurelle, tako je vezni red "Bluesa" uhvatio ritam i smanjio pritisak na svoju zadnju liniju. Odlično je po ulasku reagirao naš veznjak i odigrao na visokoj razini ostatak utakmice.

Promjena je dovela do promjene Chelseaja u formaciju 4-3-3 kako bi se nosio s Unitedovim veznim redom. Kad je kontrola prešla na Chelsea, došao je red na Erica ten Haga u drugom poluvremenu da povuče Jadona Sancha za Freda kako bi pojačao tempo utakmice. U borbi majstora taktike oba stratega su dobro odigrali svoje "karte".

United je zamalo ostao žaliti za propuštenim prilikama iz prvog intervala kada je Jorginho realizirao penal. Ali Fernandes pripisuje zasluge upornom duhu svojih suigrača za osvajanje boda.

- Očito je da su postigli gol iz penala, ali je postojala vjera, nastavili smo se boriti i duh je bio nevjerojatan. Što se tiče kazne, nisam točno vidio detalje, ali je u Premier ligi ovaj se kontakt događa na svakoj utakmici.

Casemirov pogodak za izjednačenje oduševio je gostujuće navijače, a Fernandes ima pohvale i za ubacivača i za strijelca.

-Bio je to sjajan centaršut Lukea Shawa i nakon toga sjajan udarac glavom. Znamo da je Casemiro postigao mnogo udaraca glavom u Madridu. Imao je priliku protiv Evertona, ali je promašio. Ovaj put je dobro uspio!

Unatoč odličnoj utakmici, Mateo Kovačić tema je sportskih portala radi nečega nakon posljednjeg sudčeva zvižduka. Dok je kamera prelazila preko terena Stamford Bridgea na kraju utakmice, moglo se vidjeti hrvatskog veznjaka kako trči prema tunelu nakon što je već skinuo majicu i kratke hlače.

Bizaran prizor Kovačića koji gotovo gol trči terenom potaknuo je stručnjaka Sky Sportsa, bivšeg napadača Chelseaja, Jimmyja Floyda Hasselbainka, da se našali u prijenosu uživo: "Izgleda dobro!"

Ovim rezultatom jedan od najvećih otočkih derbija došao je do ukupno 26. podjele bodova. Tako je dvoboj ove dvije momčadi najčešće u povijesti Premier lige završavao neriješeno. U posljednjih devet susreta, čak sedam ih je bilo bez pobjednika, a i pet posljednjih zaredom.

Linker
08. travanj 2024 04:33