GEOFF CADDICK Afp
EMERY SE VRATIO SA STILOM

VIDEO: Težak udarac za Crvene vragove! Manchester s kapetanom Ronaldom primio tri komada i upisao novi poraz

Prvu utakmicu na klupi Aston Ville odradio je Unai Emery, a bolji početak nije mogao poželjeti
Piše: Andro PolićObjavljeno: 06. studeni 2022. 16:58

Unai Emery sa stilom se vratio u Englesku. Španjolski trener tijekom tjedna preuzeo je Aston Villu koja se ne može pohvaliti dosadašnjim dijelom sezone, ali sudeći po njegovoj prvoj utakmici na klupi, sezona bi ipak mogla biti spašena. U 15. kolu Premier lige na Villa Parku srušili su Manchester United s 3-1.

Aston Villa od samog početka krenula je žestoko. Igrala se 11. minuta, a semafor je pokazivao 2-0. Prvo je Leon Bailey u 7. minuti "probio" Davida De Geu, a četiri minute kasnije domaćin je imao slobodan udarac na 20-ak metara, loptu je namjestio Lucas Digne i neobranjivo pogodio za podebljanje prednosti.

Pogodak Baileyja pogledajte ovdje

Digneov gol iz slobodnog udarca pogledajte

Treba spomenuti kako je cijeli susret odigrao i Cristiano Ronaldo s kapetanskom vrpcom oko ruke samo tri tjedna nakon što je nakratko izbačen iz momčadi, međutim, 37-godišnji Portugalac nije se istaknuo, osim u 61. minuti kada je uslijed sukoba s Tyroneom Mingsom zaradio žuti karton.

image
GEOFF CADDICK Afp

Nadu u povratak Crveni vragovi oživjeli su netom prije odlaska na veliki odmor. Luke Shaw u 45. minuti pucao je izvan 16-erca, a lopta se odbila od Jacoba Ramseyja, promijenila smjer i prevarila Emiliana Martíneza, te završila u mreži.

Pogodak kojim je Manchester smanjio na 2:1 pogledajte ovdje

Kada se činilo kako će United jurnuti po izjednačenje početkom drugog dijela, Ramsey se iskupio i "očistio paučinu" za novi odlazak Ville na dva pogotka prednosti. Prvi je ovo poraz Manchestera nakon devet utakmica.

Pogodak Ramseyja pogledajte ovdje

U druga dva dvoboja, koja su se igrala u isto vrijeme, Newcastle je upisao treću uzastopnu pobjedu, slavili su kod Southamptona s 4-1, a od 72. minute za domaćina je igrao i Duje Ćaleta-Car. Crystal Palace slavio je s 2-1 na gostovanju kod West Hama.

Linker
16. travanj 2024 16:05