Hugo Lloris

 OLI SCARFF Afp
NEZADOVOLJSTVO U LONDONU

VIDEO: Težak udarac za Tottenham, kiksao i Arsenal! Lloris napravio glupost kola, ni Perišić nije mogao pomoći

Inače ponajbolji golman Premier lige s nekoliko neshvatljivih poteza olakšao je posao Newcastleu
Piše: JL.Objavljeno: 23. listopad 2022. 18:02

U taboru Manchester Cityja zadovoljno trljaju ruke. Sastav Arsenala iznenađujuće je remizirao kod Southamptona, stoga se prednost Topnika nad Građanima istopila na samo dva boda razlike. Konačnih 1:1 na semaforu St. Mary‘s stadiona trener gostiju Mikel Arteta nikako nije smio dopustiti, a s obzirom da jest, utrka za vrh ljestvice postaje sve zanimljivija.

Krenulo je savršeno za Londončane - Granit Xhaka (11) trećim ligaškim pogotkom doveo je goste u rano vodstvo. Nekadašnji kapetan Topnika nastavlja potvrđivati svoj preporod, ali on nije bio dovoljan za pun plijen jer Stuart Armstrong (65) pogodio je za izjednačenje i konačan rezultat, ispostavilo se.

image
BEN STANSALL Afp

Centarfor koji je dosad mnogo puta bio heroj, sada je ostao tragičar Arsenala. Gabriel Jesus propustio je iskoristiti dvije izgledne šanse, a posao mu je uvelike otežavao Duje Ćaleta-Car. Hrvatski stoper najbolje je ocijenjeni igrač iz obrambene linije svog novog kluba, očistio je dvije lopte, zabilježio tri blokade te u dva navrata presjekao protivnička dodavanja. Ćaleta-Car odigrao je cijeli susret, a u drugom poluvremenu našao se u duelu sa Jesusom. Brazilac je tražio najstrožu kaznu uvjeren da ga je hrvatski stoper oborio s obje ruke, no sudac se nije oglasio.

"Siguran sam da je Gabriel jako razočaran, imao je dobre šanse u kojima se uvijek uspije snaći. Šteta što ovaj put nije uspio. Mislim da smo na početku stajali dobro i ušli s potrebnom svježinom, ali drugo poluvrijeme trebali smo biti mnogo bolji. Je li trebao biti dosuđen kazneni udarac? Ne znam, moram vidjeti snimke", zaključio je trener Topnika Arteta nakon egala.

Aston Villa pod vodstvom novog menadžera Aarona Danksa deklasirala je ekipu Brentforda s 4:0. Pitanje pobjednika bilo je ekspresno brzo riješeno. Leon Bailey (2‘) i Danny Ings (7‘,15‘) napunili su mrežu gostiju u početnoj fazi, da bi Ollie Watkns (49‘) postavio konačan rezultat. U prvoj utakmici otkako su smjenili nekoć legendarnog veznjaka Liverpoola Stevena Gerrarda, "Lavovi" s Villa Parka odmah su prodisali i stigli do najuvjerljivije pobjede u sezoni. Sada su na 14. mjestu s 12 bodova, odnosno četiri boda iznad crvene zone oko koje su opasno plesali pod vodstvom SG-a.

Istim rezultatom (4:0) Leicester je savladao Wolverhampton. Tielemans (8‘) i Barnes (19‘) zabili su u prvom dijelu, a Maddison (65‘) i Vardy potopili su "Vukove" na Molineuxu. U jazbini "Lisica" napokon je svanulo i uvjerljivo slavlje bit će veliki vjetar u leđa momčadi koja trenutno nosi epitet najneugodijeg iznenađenja sezone. Leicester je na 16. mjestu ljestvice s 11 bodova, dok Wolvesi broje samo 9, što ih postavlja na predzadnju poziciju Premier lige s jednako bodova, ali boljom gol razlikom od Nottingham Foresta.

Mreže su se tresle i na Elland Roadu, gdje je Fulham u najuzbudljivijoj utakmici dosadašnjeg dijela 12. kola slavio 3:2 nad domaćinom Leedsom. Rodrigo (20) je pogodio za vodstvo, ali Aleksandar Mitrović šest minuta kasnije poravnao je situaciju. Srpskom reprezentativcu ovo je deveti gol u sezoni. Dosad je poprilično neuspješno igrao na premierligaškim travnjacima, a vladao Championshipom, no ove sezone priča je drukčija. Mitrović se sjajno snalazi u elitnom engleskom društvu i drugi je strijelac lige uz Harryja Kanea. Ispred je neuhvatljivi Erling Haaland sa 17 pogodaka.

Za Fulham su još zabijali Bobby Ried (74‘) i Willian (84‘), dok je Summerville (90+1‘) ponudio utješni pogodak domaćinima. Fulham (18) je sada samo dva boda od petoplasiranog Manchester Uniteda (20) i nastavlja s predstavama iznad svih očekivanja, dok je Leeds 18. sa 9 bodova.

Nakon poraza u derbiju protiv Manchester Uniteda bez ispaljenog metka, Tottenham je doživio novi težak udarac – Newcastle ih je srušio u Londonu rezultatom 2:1, čime su Spursi propustili iskoristiti remi velikog gradskog rivala Arsenala (1:1 kod Southamptona). Pobjedom bi se sastav Antonija Contea izjednačio s Manchester Cityjem na drugom mjestu s 26 bodova, odnosno brojao bi dva manje od vodećih Topnika, ali ovako su bijeli Londončani ostali na 23, dok se Newcastle (21) popeo na izvrsno četvrto mjesto.

image

Hugo Lloris

OLI SCARFF Afp

Vrlo netipično za izgovoriti, ali Hugo Lloris apsolutni je tragičar posljednje nedjeljne utakmice 13. kola. Doduše, prilikom prvog pogotka u njegovoj mreži postoje kontroverze. Lloris je prsima spustio jednu loptu van svojih 16, a Callum Wilson oteo mu je tu loptu. Neposredno prije oduzimanja lopte, Wilson i Lloris sudarili su se prsima, pri čemu je vratar završio na tlu, a iskusni centarfor prekrasnim lobom doveo svoje u vodstvo. Spursi su revoltirano širili ruke, VAR je dugo donosio odluku, a gol iz 31. minute u konačnici je priznat.

Veliku grešku Llorisa i lob Calluma Wilsona pogledajte OVDJE

Ispalo je da je Lloris poklonio pogodak "Svrakama", no tu nije bio kraj njegovim pogreškama. U 40. minuti labavo je ispucao jednu loptu iako situacija nije pretpostavljala nikakvu opasnost. Slabašna lopta stigla je u noge Miguelu Almironu kojeg nijedan od braniča nije uspio zaustaviti u solo prodoru. Prvo ga je Ryan Sessegnon - bek koji je od prve minute zaigrao na mjestu Ivana Perišića - olako propustio, a onda je i Clement Lenglet ostao nemoćan suočen sa sprintom Paragvajca. Lloris je i u toj situaciji mogao bolje reagirati uzmemo li u obzir poziciju iz kosa, s koje je eksplozivni Almiron (40) povisio rezultat.

Pogodak Miguela Almirona pogledajte OVDJE

Harry Kane (54‘) smanjio je prednost gostiju glavom nakon udarca iz kuta, no deseti njegov zgoditak u Premier ligi ostao je samo utjeha "Pijetlovima".

Hrvatski reprezentativac Ivan Perišić zamijenio je Sessegnona u 61. minuti. Dojam je da je Conte zamjenu trebao učiniti i ranije. Ne zato što je Perišić oduševio, bila je ovo njegova solidna, ali ne pretjerano zamjetna partija, no Sessegnon se podosta mučio s gostujućim brzincima. Naš reprezentativac jednom je opasno zaprijetio s lijeva, ali naciljao je ravno u protivničkog vratara.

Linker
19. travanj 2024 09:38