ADRIAN DENNIS Afp
PREMIER LIGA

VIDEO Tottenham nastavlja gubiti, nakon traumatične sezone Vatrenom visi plasman u Europu

Spursi sada više ne ovise sami o sebi u borbi za plasman u Europsku ili Konferencijsku ligu
Piše: HINAObjavljeno: 20. svibanj 2023. 15:43

U prvom nedjeljnom ogledu pretposljednjeg 37. kola engleske Premier lige, nogometaši Brentforda su u gostima pobijedili Tottenham s 3-1.

>>> GOLOVE S UTAKMICE POGLEDAJTE OVDJE <<<

Utakmica je počela dobro za Tottenham koji je poveo već u osmoj minuti. Kratko je slobodni udarac izveo Kuleševski, dodao do Harryja Kanea koji je gromovito i precizno pogodio suparničku mrežu. Bio je to Kaneov 28. prvenstveni pogodak ove sezone te je i dalje na drugom mjestu ljestvice strijelaca, iza Erlinga Haalanda koji je na 36 golova.

U prvom dijelu Tottenham je bio puno bolji, ali to nije materijalizirao povećanjem vodstva. U nastavku je uslijedio potpuni preokret i to najviše u režiji Kamerunca Bryana Mbeuma koji je postigao dva pogotka, u 50. i 62. minuti za vodstvo gostiju. Posljednji udarac Tottenhamu je zadao Wissa u 88. minuti. Mbuemo je tada bio asistent.

Tottenham je izgubio petu prvenstvenu utakmicu od posljednjih sedam. Tottenham je ostao sedmi na ljestvici i ima isti broj bodova kao Aston Villa. Brentford mu je došao na bod zaostatka.

Hrvatski nogometaš Ivan Perišić za Tottenham je igrao od 85. minute.

U nedjelju će igrati West Ham - Leeds, Brighton - Southampton i Manchester City - Chelsea, dok će posljednju utakmicu ovog kola u ponedjeljak odigrati Newcastle - Leicester.

Linker
25. travanj 2024 02:49