REUTERS
PREMIERSHIP

VIDEO: VELIKI RIVALI U BORBI ZA ŠTO BOLJU POZICIJU Liga prvaka je za aktualne prvake praktički nemoguća misija, a Arsenal lovi izravni plasman u EL

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 08. travanj 2018. 23:33

Arsenal je u nedjelju u 33. kolu Premiershipa svladao Southampton 3:2 te se tako približio petoj pozicji koja bi mu donijela izravni plasman u Europsku ligu.

Gosti su poveli u 17. golom Longa, a za domaćine je na Emiratesu izjednačio Aubameyang u 28. minuti na asistenciju Welbecka. U 38. Welbeck je povisio na 2:1 na dodavanje Iwobija, a isti duo zaslužan je i za treći gol Arsenala, u 81. minuti nakon što je Austin u 73. izjednačio na 2:2.

Utakmicu je obilježila i velika nervoza na samom kraju. U drugoj minuti nadoknade Stephens je nakon jednog duela za loptu namjerno udario Wilshirea i dobio izravni crveni karton. Minutu kasnije Elneny je na drugoj strani zbog jednog naguravanja dobio izravno isključenje.

U drugom nedjeljnom susretu Chelsea je kod kuće protiv West Hama odigrao 1-1. Domaćini su poveli golom Azpilicueta u 36. minuti, a izjednačenje West Hamu donio je Javier Chicharito Hernández u 73. minuti susreta.

Aktualni prvak je ovim remijem ostao na deset bodova zaostatka za četvrtim mjestom, posljednjim koje vodi u Ligu prvaka. U isto vrijeme, Arsenal je na samo tri boda iza 'bluesa'.

Linker
01. svibanj 2024 10:22