PETER BYRNE/PA IMAGES/PROFIMEDIA
U VELIKIM PROBLEMIMA

Višestrukom prvaku Engleske prijeti drastična kazna, legenda u šoku: ‘A što će tek biti kad krenu na City...‘

Dokaže li mu se krivnja, slavni premierligaš bi se teško spasio od ispadanja
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 25. listopad 2023. 19:51

Everton bi se mogao naći u velikom problemu ako se dokaže da je kršio odredbe financijskog fair-playa. Presuda se očekuje tijekom ovog tjedna, a Premier liga već priprema scenarij za takav rasplet.

Daily Mail je prošlog tjedna otkrio kako je saslušanje o navodnim prekršajima započelo u tajnosti, dok će odluku o (ne)počinjenju prekršaja donijeti neovisna komisija.

Kazna bi mogla biti drastična; Toffeesima prijeti oduzimanje čak 12 bodova, izvijestio je The Telegraph. Everton je u prvih devet kola osvojio sedam bodova te je trenutačno na 16. poziciji.

Dokaže li mu se krivnja, Everton bi se teško spasio od ispadanja. U velikim problemima bio je i u prošloj sezoni u kojoj se spasio tek u zadnjem kolu, a godinu dana prije toga opstanak je osigurao u pretposljednjem kolu.

Financijski pokazatelji porazni su za klub iz Liverpoola. Nalazi se u minusu od 372 milijuna funti u trogodišnjem razdoblju u kojem je limit postavljen na 105 milijuna funti.

Iz Evertona tvrde da nisu krivi te očekuju oslobađajuću presudu. Međutim, to nije jedini problem, jer ih se optužuje i za neplaćanje naknada agentima igrača.

Američka investicijska tvrtka 777 Partners još uvijek čeka odobrenje Premier lige za kupovinu kluba od aktualnog vlasnika Farhada Moshirija.

Tu priča ne staje, jer su Leeds, Leicester i Burnley najavili tvrtki 777 Partners da će tužiti Everton za 300 milijuna funti u slučaju da ga se proglasi krivim za kršenje financijskih pravila. Riječ je o klubovima koji su u posljednje dvije sezone morali napustiti elitni rang engleskog nogometa.

Na društvenoj mreži X oglasio se i bivši igrač Liverpoola Jamie Carragher.

‘‘Premier liga želi oduzeti 12 bodova Evertonu zbog jedne optužbe. Manchester City će završiti u sjevernoj skupini Nacionalne lige ako Premier liga krene na njih‘‘, napisao je Carragher uz dodatak kako City ima 114 optužbi više...

Linker
27. srpanj 2024 01:43