SHAUN BROOKS/ACTION PLUS/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
ENGLEZE BRINE JEDNA STVAR

Vodstvo Premier lige gubi strpljenje, šefovi poslali jasnu poruku, a objavljeni su i podaci o procijepljenosti

Serie A je rekorder s procijepljenošću od 98 posto, a visokom brojkom mogu se pohvaliti i Nijemci
Piše: Dražen KrušeljObjavljeno: 21. prosinac 2021. 09:23

84 posto premierligaških nogometaša započelo je svoje "vakcinacijsko putovanje", što znači da su primili najmanje jednu dozu cjepiva protiv covida, objavilo je vodstvo engleske lige. Kada u jednadžbu uključite trenere i članove stožera brojka raste do 92 posto cijepljenih s jednom, dvije ili tri doze, ali zapravo ne izgleda impresivno kada je usporedite s brojkama iz ostalih velikih liga.

Bundesliga je objavila da je cijepljeno 94 posto njezinih nogometaša, dok je Serie A rekorder s procijepljenošću od 98 posto. U listopadu je Premier liga priznala da nije zadovoljna procijepljenošću, jer do tada je dvije doze primilo 68 posto igrača. Danas je broj narastao na 77 posto, no ligu brine što je među igračima i dalje 16 posto antivaksera.

Uslijed izbijanja zaraze u svlačionicama brojnih klubova (prošli tjedan zabilježeno je 90 pozitivnih među igračima i članovima staffa) vodstvo Premier lige odgodilo je već deset utakmica u posljednjih petnaestak dana. Po dvije odgođene utakmice imaju Man United, Tottenham, Brighton i Burnley. Bit će delikatno popunjavati kalendar u nastavku sezone pa zbog toga ne treba računati na nove odgode tijekom blagdanskog razdoblja.

"Ako su vam na plaćama igrači iz U-21 momčadi, koji već posjeduju iskustvo prvoligaškog nogometa, onda im dajte priliku", poruka je šefova lige onim menadžerima poput Thomasa Tuchela koji su apelirali da se pokaže više razumijevanja za momčadi pogođene zarazom.

Britanski mediji snažno promoviraju Vladinu agendu cijepljenja i kritiziraju Tuchela jer se uživio u ulogu žrtve pa je, eto, "morao na teren poslati ozlijeđenog Kantea i nije imao dovoljno igrača za popuniti protokol utakmice".

"Ovako se to radi", ukazuje Daily Mail na primjer Bruna Lage, menadžera Wolverhamptona koji je s podignutim rukavom i nasmiješen veselo pozirao fotoreporterima za vrijeme cijepljenja.

Linker
24. travanj 2024 21:57