Igrači Arsenala nisu bili zadovoljni suđenjem Stuarta Atwella

 IAN KINGTON Afp
VELIKA POGREŠKA

Vratar Arsenala poludio na suca u derbiju: ‘Pa i ja sam s drugog kraja terena vidio da je penal za nas!‘

‘Trebao je biti jedanaesterac za nas‘, rekao je Arsenalov pomoćni trener nakon utakmice.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 01. siječanj 2022. 16:36

Shrvani su bili nogometaši Arsenala nakon sjajne borbe i dobre partije u dvoboju 21. kola engleskog nogometnog prvenstva. Imali su prednost od 1:0 na poluvremenu uz bolju igru, no pogocima Mahreza iz kaznenog udarca, odnosno Rodrija u sudačkoj nadoknadi, bodovi iz derbija otišli su ipak na stranu Manchester Cityja.

Nije se s porazom mogao pomiriti Arsenalov pomoćni trener Albert Stuivenberg koji je ogled vodio umjesto zaraženog Mikela Artete, baš kao niti vratar Aaron Ramsdale.

- Ne razumijem sada zašto sudac nije išao pogledati oba sporna trenutka na monitor - počeo je golman Arsenala pričati o detaljima iz prvog dijela, kada nije suđen jedanaesterac za Arsenal, odnosno iz nastavka kada jest za City.

- Za oba je u realnom vremenu kazao da nisu penali, a onda je ovoga za City dosudio, a onoga za nas nije. Čak i ja koji sam u situaciji našeg nedosuđenog penala bio na drugom kraju terena, vidio sam da je očito da je Ederson zakačio Odegaarda po nozi. OK, nije ga dosudio nama, ali zašto nije išao pogledati situaciju? - pita se Ramsdale.

Pomoćni trener Stuivenberg dodaje:

- Frustrirani smo. Jest, trebali smo pobijediti jednu od najboljih momčadi na svijetu. Kada nakon takve utakmice osvojiš nula bodova, onda je to stvarno frustrirajuće. Je li bio penal i za nas? Mislim da jest, nije mi jasno zašto sudac nije išao pogledati, zašto onda imamo VAR...

Pep Guardiola je pak priznao da je Arsenal bio bolji. Za prvo poluvrijeme ta konstatacija svakako vrijedi, no u nastavku su se karte ipak malo promiješale.

- Arsenal je bio bolji, ali to je nogomet. Nekad je on protiv nas, ali sada je bio na našoj strani.

Linker
25. travanj 2024 11:14