Bernd Leno

 GRAHAM HUNT/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA Graham Hunt/imago Sportfotodienst/profimedia
INCIDENT PODIGAO PRAŠINU

Vratar Fulhama odgurnuo skupljača lopte. Mnogi su se sjetili malog bogataša od 55 milijuna funti

Isprva se činilo kako će Lena snaći kazna od FA-a, no izgleda kako od toga neće biti ništa
Piše: Emanuel KnjazObjavljeno: 28. prosinac 2023. 15:34

U utorak u porazu Fulhama 0:3 od Bournemoutha dogodio se incident koji je podigao mnogo prašine. Golman Fulhama, Bernd Leno, u drugome poluvremenu žureći se što prije ispucati loptu, odgurnuo je sakljupača lopte. Kasnije se ispričavao dječaku tijekom utakmice. Mnoge je taj dođađaj podsjetio na incident koji se dogodio prije više od deset godina.

Video Lena kako odguruje dječaka pogledajte OVDJE.

Tada je u siječnu 2013. naslovnice punio Charlie Morgan, sakupljač lopti kojeg je Eden Hazard, tadašnji igrač Chelseaja, udario nogom pokušavajući doći što brže do lopte. Bilo je to u posljednjih 15 minuta utakmice Liga kupa između Chelseaja i Swanseaja gdje su Velšani vodili 2:0. Bivši belgijski reprezentativac bio je isključen zbog toga te se kasnije i ispričao tada 17-godišnjem Morganu.

I dok je Hazard, koji se umirovio ranije ove godine, nastavio uživati u blistavoj karijeri nakon incidenta s Morganom, Charlie je postao milijunaš. Najslavniji engleski sakupljač lopti pokrenuo je vrhunski brend votke sa školskim prijateljem i sada vrijedi oko 55 milijuna funti, prenosi britanski Mirror.

The Sunday Times Young Rich List svrstava Morgana kao 27. najbogatiju mladu britansku osobu.

image

Charlie Morgan (desno)

SCREENSHOT: INSTAGRAM Screenshot: Instagram

Najbogatiji Britanac mlađi od 35 godina je Hugh Grosvenor, poznat i kao vojvoda od Westminstera, koji je naslijedio svoju titulu i 300 hektara zemlje u dobi od 25 godina. Vrijednost njegovih nekretnina nedavno je procijenjena na 9,87 milijardi funti.

Golfer Rory McIlroy najbogatiji je sportaš na listi, s bogatstvom od 200 milijuna funti i zauzima osmo mjesto. Anthony Joshua (13., 150 milijuna funti), Gareth Bale (22., 70 milijuna funti), Raheem Sterling (23., 61 milijun funti) i Harry Kane (32., 51 milijun funti) također su ušli u prvih 35.

Morgan je ušao u biznis s vodkom tri godine nakon incidenta s Hazardom osnivanjem AU Vodke. Piće je popularno među influencerima, s osobama poput Floyda Mayweathera, Ronaldinha, Paddyja Pimbletta i Jakea Paula koji su u prošlosti pozirali s bocama.

Bio je to veliki zaokret za Morgana, koji više nije najpoznatiji samo po udarcu Hazardove desne kopačke.

image

Bernd Leno

GLYN KIRK Afp

Što se tiče Lena, trener Silva je stao u obranu vratara.

- Razgovarao sam s Berndom o tome. Jasno je da je razgovarao s dječakom nakon toga. On je vrhunski profesionalac, želio je odigrati brzo, ali dječak je zadržavao loptu.

- Ne znam tko im je dao upute da zadržavaju loptu. Dodirnuo je dječaka, nije ga gurnuo. To su različite stvari. Nisam Englez, ali znam razliku - branio je trener Fulhama njemačkog golmana.

Optužbe o planiranome zadržavanju igre demantirao je njegov kolega iz Bournemoutha Andoni Iraola.

Isprva se činilo kako će Lena snaći kazna od FA-a, no izgleda kako od toga neće biti ništa. Tko zna, možda se dječaku iz Bournemoutha isto pozlati kao i Morganu.

Linker
26. travanj 2024 09:30