Action Images via Reuters / Tony O'Brien Livepic / REUTERS
NOVA STRANICA U POVIJESTI KLUBA

WEST HAM I SLAVEN BILIĆ ZAKORAČILI U SVOJ NOVI DOM Mandžukić zabio i asistirao, Pjaca debitirao

Piše: Toni RončevićObjavljeno: 07. kolovoz 2016. 17:58

Engleski premierligaš West Ham hrvatskog stručnjaka Slavena Bilića porazom je protiv slavnog talijanskog kluba Juventusa svečano otvorio Olimpijski stadion. Nogometaši londonskog kluba imat će ubuduće čast igranja na zdanju napravljenom za OI prije četiri godine, a ceremoniji je danas prisustvovalo 52.000 gledatelja.

West Ham i Juventus su odigrali 2:3, a gosti su imali prednost od dva pogotka već nakon 20 minuta. Mario Mandžukić i Paulo Dybala su izneredili domaću obranu međusobnim kombinacijama. Najprije u je u 18. minuti Mandžukić spustio loptu glavom Dybali, a dvije minute kasnije su zamijenili uloge. Argentinac je promiješao gostujuću obranu, a hrvatski reprezentativac iz blizine matirao vratara West Hama.

No, domaćin i slavljenik se zatim budi, a u glavnoj ulozi je Andy Carroll. Visoki napadač je u 34. i 53. minuti zabijao u svom stilu - glavom nakon ubačaja suigrača.

Pobjedu Juventusu je donio Zaza u 85. minuti. Mandžukić je u igri ostao do 46. minute kada ga je zamijenilo 90 milijuna euro vrijedno pojačanje iz Napolija Gonzalo Higuain, a debitirao je Marko Pjaca. Zagrepčanin je ušao u igru u 60. minuti umjesto Dybale i odigrao pola sata na mjestu krilnog napadača.

West Ham je tako porazom otvorio novi stadion, na kojem će imati znatno veću podršku od dosadašnjeg im doma Boleyn Grounda, a prvi premierligaški ispit imat će protiv AFC Bournemoutha 21. kolovoza u drugom kolu.

Linker
18. svibanj 2024 10:38