Trent Alexander-Arnold

 JUSTIN TALLIS Afp
KAKVE RIJEČI

‘Za mene je on kao De Bruyne, Gerrard i Beckham u jednom! A njih dvojica su najbolji tandem u povijesti‘

Ikona Manchester Uniteda obasula je pohvalama zvijezdu ljutog rivala Liverpoola.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 21. prosinac 2021. 08:27

Legenda Manchester Uniteda, njegov negdašnji desni branič Gary Neville ima samo riječi hvale za Trenta Alexandera-Arnolda. Momak je to koji u Liverpoolu igra na istoj poziciji, na kojoj "caruje" već godinama prikazivajući vrhunske partije u kontinuitetu. Neville ga je pohvalio u svojoj stalnoj emisiji na engleskom Sky Sportsu, a tamo ga je usporedio s mnogim današnjim igračima, ali i legendama iz svog vremena.

- Za mene su TAA i Andrew Robertson najbolji par defenzivnih bekova u povijesti Premier lige. Oni su nešto kao Roberto Carlos i Cafu - reći će Neville i povući paralelu s dva brazilska beka, ujedno i osvajača Svjetskog prvenstva 2002. u Japanu i Koreji.

- Nekad, za vrijeme utakmice, znam se uloviti kako o njima razmišljam kao o - jednom tijelu. Nevjerojatni su, kako se nadopunjavaju, kako su samo nadogradili tu igru s bekovima. Znamo da je Liverpool u povijesti, tamo sedamdesetih godina imao napadački orijentirane braniče na bokovima, ali ovo je sada nešto potpuno drugačije. Za mene su TAA i Robertson dva najjača beka u povijesti Premier lige. Mislim da nisam vidio bolji duo od njih. Apsolutni užitak ih je gledati - kaže Neville.

Nekadašnji trener Valencije posebno je dakle, nahvalio Arnolda:

- Fenomenalan je. Dodavanja, kretnje, ubacivanja, nisam to dugo vidio od jednog full-backa. On je De Bruyne, Beckham i Gerrard u jednom! A igra na desnom braniču... - zaključuje Neville.

Linker
24. travanj 2024 02:34