Declan Rice je nahvalio Matea Kovačića

 BEN STANSALL Afp
VELIKE RIJEČI POHVALE

Za zvijezdu Engleske Vatreni je jedan od najboljih! ‘Ne znate koliko je dobar dok ne zaigrate protiv njega‘

Declan Rice je izabrao pet najboljih veznjaka, a Kovačić se našao na toj listi.
Piše: S.N.Objavljeno: 19. veljača 2022. 12:57

Mateo Kovačić već godinama igra na vrhunskom nivou, a priznanja za igre hrvatskog veznjaka stižu sa svih strana. Jedno od njih stiglo je i od strane Declana Ricea, engleskog reprezentativca.

Rice, inače član West Hama koji odlično igra na pozicijama zadnjeg veznog i stopera, uz razgovoru za BT Sport je trebao izabrati pet najboljih veznih igrača. Bez razmišljanja je odmah u svoj izbor uvrstio Kovačića.

"On je nevjerojatan. Tek kad igrate protiv njega vidite koliko je dobar. Kovačić uzima loptu u nemogućim situacijama, njegovi driblinzi su nevjerojatni, uvijek je spreman za pravo dodavanje, kontrolira ritam utakmice i uz to je i brz. Uvijek je teško igrati protiv njega", rekao je Rice.

Uz Kovačića, engleski reprezentativac je na svoj popis stavio Bernarda Silvu, Rodrija, Paula Pogbu i Yvesa Bissoumu iz Brightona.

Inače, Rice bi mogao od ljeta biti Kovačićev suigrač. On je dio karijere u mlađim uzrastima proveo u Chelseaju da bi se s 15 godina preselio u West Ham. Nastupao je za mlađe reprezentativne selekcije Irske, ali ima i 3 nastupa za seniorsku selekciju te države. Ipak, odobrena mu je promjena državljanstva pa od 2019. igra za Englesku. Vrijednost mu je na Transfermarktu procijenjena na 75 milijuna eura, a njegovo ime često se spominje u kontekstu pojačanja Chelseaja za sljedeću sezonu.

Linker
24. travanj 2024 05:38