Weghorst se nije najbolje snašao u Burnleyju

 GEOFF CADDICK Afp
SVE JE OBJAŠNJENO

Zašto United dovodi napadača koji nije uspio u Burnleyju? Ovo su četiri razloga za taj transfer

Mnogi se pitaju što će Wout Weghorst raditi na Old Traffordu, a Daily Mirror nudi odgovore.
Piše: SNObjavljeno: 11. siječanj 2023. 00:02

Zašto Manchester United želi dovesti Wouta Weghorsta? Pitanje je to koji muči sve navijače kluba s Old Trafforda, ali i druge ljubitelje engleskog nogometa. Mnogi, poput Wesleyja Sneijdera, smatraju kako 30-godišnji Nizozemac nije profil igrača za United, a engleski Daily Mirror donosi objašnjenje zbog čega United ipak želi Weghorsta.

Jasno je da igrač koji nije uspio u Burnleyju koji ga je poslao na posudbu u Bešiktaš nije profil igrača kojeg navijači Crvenih vragova žele, ali Erik ten Hag jednostavno nema izbora. On je na pojačanja prošlog ljeta potrošio 250 milijuna funti pa mu je iz kluba rečeno da ove zime neće biti skupih dolazaka. Činjenica da se spominje kako bi vlasnici, američka obitelj Glazer, mogla prodati klub samo pospješuje ideju o nedovođenju skupih igrača.

Iako navijače Uniteda muči činjenica kako Weghorst nije uspio u Burnleyju, Ten Hag smatra kako tome ne treba prodavati veliku pažnju. On je bio efikasan u prethodnim klubovima, a u Bešiktašu je ove sezone postigao 8 golova u 16 utakmica. Tome treba dodati i dva koja je postigao u dresu Nizozemske na SP-u, u dvoboju protiv Argentine.

Dodatni razlog za dovođenje ovog napadača je činjenica da Unitedu nedostaje takav tip igrača, klasični centarfor na kojeg se mogu upućivati centaršutevi. Na Old Traffordu generalno nedostaje opcija u napadu - Cristiano Ronaldo je već ‘lanjski snijeg‘ i trenutno se zabavlja u Saudijskoj Arabiji, Jadon Sancho je van konkurencije, a Mason Greenwood je suspendiran. Tako je sve ostalo na Marcusu Rashfordu, a za klub poput Uniteda to nije dovoljno.

Četvrti razlog je činjenica kako Weghorst dolazi na posudbu pa neće dugoročno opterećivati budžet kluba. Ne ljeto bi, naime, United ponovo trebao krenuti u preslagivanje momčadi pa će vlasnicima biti drago da imaju što manje igrača s dugoročnim ugovorima. Bilo da to budu novi ili aktualni vlasnici.

Linker
27. srpanj 2024 06:37