CANDICE WARD Getty Images Via Afp
STIŽE LOVA

Završen je posao od milijardu eura! Engleski velikan potpisao povijesni ugovor s vrtoglavom cifrom u igri

Brojke nisu otkrivene, ali engleski mediji barataju s jednim zanimljivim podatkom
Piše: Mladen BarišaObjavljeno: 31. srpanj 2023. 12:03

Razdoblje je prijelaznog roka i u engleskom nogometu svaki potpisani transfer pobuđuje nemalu medijsku pozornost. Ipak, ugovor kojega je potpisao Manchester United daleko nadmašuje sve ostale. Klub s Old Trafforda (koji je usput – na prodaju) ostvario je respektabilni transfer u poslovnom svijetu: za 900 milijuna funti (preko milijardu eura), koje će dobivati obročno u idućih deset godina, Manchester United je sklopio sponzorski ugovor s njemačkim prozvođačem sportske opreme – Adidasom!

- Odnos između Manchester Uniteda i Adidasa jedan je od najslikovitijih u svjetskom sportu, iskovan kroz zajedničku predanost stilu, kredibilitetu i visokoj izvedbi. S korijenima iz 1980-ih, naše partnerstvo je ponovno osmišljeno tijekom prošlog desetljeća s nekim od najinovativnijih dizajnerskih rješenja i tehnologije u sportskoj odjeći. Radujemo se ponovnom osvježavanju ovog snažnog partnerstva do kraja desetljeća te u 2030-ima – kazao je za klupsku stranicu izvršni direktor Crvenih vragova, Richard Arnold.

Adidas i Manchester United bili su poslovni partneri od 1980. do osnutka Premierlige. Tada se United priklonio Umbru. U vrijeme menadžerske ere Alexa Fergusona, Manchester United bio je najjači nogometni brand, a od 2002. "crvene je vragove" počeo odijevati (i funtama snabdijevati) američki Nike. Suradnja je potrajala do 2015. kada se na scenu, odnosno Old Trafford, ponovno vratio Adidas. Ugovor, koji je vrijedio do 2025. poslovni su partneri odlučili revidirati dvije godine ranije.

Iako detalji ovog "astronomskog" ugovora nisu javno objavljeni, The Times ističe kako postoji jedna zanimljiva klauzula: ukoliko se Manchester United dvije godine zaredom ne plasira u Ligu prvaka, rata za narednu sezonu automatski se smanjuje – 30%!

Linker
27. travanj 2024 10:59