BEN STANSALL Afp
POZADINA TRANSFERA

Žestoka svađa u Cityju: Cancelo urlao na Guardiolu i poručio mu da želi otići, dobio ekspresan odgovor

Nakon velikog incidenta desni bek je potpisao za Bayern koji ga je platio 61 milijun funti
Piše: JL.Objavljeno: 30. siječanj 2023. 22:02

Joao Cancelo napušta Manchester City i odlazi na posudbu u Bayern! To je epilog žestoke svađe na treningu "Građana" između portugalskog braniča i menadžera Pepa Guardiole. Britanski Daily Mail sugerira da je Cancelo isprovocirao sukob kako bi napustio trening, a potom i svlačionicu Cityja.

Bijes 28-godišnjeg Portugalca kulminirao je još prošlog petka kada je konstatirao da nije u startnoj postavi protiv Arsenala. Latentno nezadovoljstvo Cancela provlačilo se posljednjih tjedana zbog skromne minutaže. Po povratku sa Svjetskog prvenstva u Kataru Cancelo je zaigrao u svega tri utakmice od deset susreta Manchester Cityja: poluvrijeme u pobjedi nad Chelseajem, a sudjelovao je i u porazima protiv Southamptona i Manchester Uniteda.

Odnos Cancela i Guardiole očigledno je dosegao točku nakon koje – nema povratka. Portugalac je prijetio Guardioli da će napustiti klub, a ovaj mu je to i omogućio. Cancelo je dobio suglasnost kluba da pregovara o odlasku, odnosno transferu u Bayern. Od njemačkog je prvaka City već dobio ponudu o posudbi do kraja sezone kada bi bio zgotovljen i definitivni prelazak Cancela na Allianz Arenu, za 61 milijun funti!

Hoće li City imati problem na bočnim pozicijama u obramenoj liniji odlaskom Cancela (po vokaciji on je desni branič, ali povremeno igra i na lijevoj strani)? Proteklih tjedana dok se gomilao Cancelov gnjev, Guardiola je prednost dao Nathanu Akeu, Sergiju Gomezu i Aymericu Laporteu.

- Naša igra neće patiti odlaskom Cancela – zaključuje Guardiola.

Linker
10. svibanj 2024 15:30