OLI SCARFF Afp
ŽUSTRA OBRANA

Živopisan istup Guardiole: ‘Svi su nas već osudili. Što ako ispadnemo? Pozvat ćemo legende i vratiti se‘

‘Pustite nas da se branimo od optužbi. Ako se dogodi, mi ćemo to prihvatiti‘
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 10. veljača 2023. 17:08

Menadžer Manchester Cityja Pep Guardiola imao je prilično živopisan nastup pred novinarima. Bila je to redovita konferencija uoči utakmice s Aston Villom, no aktualne su teme bile neizbježne.

A Građani su trenutačno na udaru Premier lige koja ih je optužila za kršenje financijskog fair-playa i to u stotinjak slučajeva. Guardiola smatra da su za to zaslužni drugi klubovi.

- Da naravno, to je Premier liga. Ne znam zašto. Trebali biste pitati predsjednika, direktora, Daniela Levja...

‘‘Sami protiv svih‘‘ očito će postati novo Cityjevo geslo.

- Od prvog dana otkako je Abu Dhabi preuzeo klub je ovako. Mi smo sami protiv 19 klubova, to je sigurno. I tih 19 klubova neće nam pomoći. Prošle sezone osvojili smo Premier ligu na terenu. Pustite nas da se branimo od optužbi. Ako se dogodi, mi ćemo to prihvatiti. Ali kao i u slučaju UEFA, branit ćemo se. A svi su nas već osudili...

Kaže da će uspomene ostati bez obzira na to kakav će biti epilog tog slučaja.

- Od trenutka kad je Agüero zabio, pa Gündogan protiv Aston Ville, te godine pripadaju našim navijačima, našim ljudima. U potpunosti sam uvjeren da ćemo biti nedužni.

Iako im ni na zelenom terenu u posljednje vrijeme ne ide najbolje, katalonski je stručnjak istaknuo zadovoljstvo svojom momčadi.

- Izgubili smo od Spursa, ostalo je bilo prilično dobro. Ni ta utakmica nije bila previše loša. Ni previše dobra, ali ni previše loša. Moramo biti konzistentniji i to ćemo pokušati napraviti u nedjelju. Osuševljen sam s momčadi i znam kako su trenirali u posljednje vrijeme. Ne predajemo se i vjerujem da ćemo tako nastaviti.

Našalio se Guardiola kako će u klub vratiti legende ako City bude izbačen u drugu ligu.

- Ići ćemo u niži rang, nema problema. Bili smo tamo i prije. Pozvat ćemo Paula Dickova i Mikea Summerbeea, i sigurno ćemo se vratiti.

Ujedno je Pep najavio kako želi ostati na Etihadu, unatoč teškim optužbama na račun kluba, iako je u svibnju prošle godine najavio odlazak ako se otkrije da su mu u klubu lagali o financijama.

Linker
05. svibanj 2024 03:00