PAUL ELLIS Afp
OŠTAR KOMENTAR

Zvijer prolazi najveću krizu otkako je stigla na Otok: ‘Pale su mu izvedbe, ne zabija... ne izgleda kao prije‘

"Samo golovi mogu raspršiti ovu buku koja se počinje stvarati oko njega", zaključio je Španjolac
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 11. ožujak 2024. 23:04

Erling Haaland uvijek je zanimljiva tema. Kad isporučuje pogotke kao na tekućoj vrpci, nema kraja divljenju i superlativima na račun mladog norveškog napadača.

Kad mu baš i ne ide najbolje, onda kreću propitkivanja, pa čak i kritike, iako je on samo čovjek od krvi i mesa koji ima pravo i na loš dan i na slabiju formu.

Međutim, ako aktualnog Haalanda uspoređujemo s onim iz prošle sezone, onda razlika definitivno postoji. Prošle sezone plavokosi Viking je trpao golove kao od šale i rješavao važne i manje važne utakmice, a trenutačno kao da je uzeo malu stanku.

Tako komentator španjolskog Asa Aritz Gabilondo smatra da Haaland prolazi kroz jedno od najgorih razdoblja otkako je potpisao za Manchester City.

- Na tjelesnoj razini on ne izgleda kao prije, a pale su i njegove izvedbe pred golom, iako je pojačao statistiku kad je Lutonu u FA kupu zabio pet golova. Nije bio dobar protiv Uniteda i nije bio dobar na Anfieldu, u utakmicama u kojima je doista trebao biti igrač prevage‘‘, piše Gabilondo.

image
ANDREW YATES/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA Andrew Yates/imago Sportfotodienst/profimedia

Ostao je Haaland protiv Liverpoola bez pravih lopti, skoro pa izoliran, a ni u situacijama jedan na jedan nije bio pravi. Sve to događa se nedugo nakon Haalandove izjave koja je unijela nemir u Manchester City.

Naime, u najavi uzvrata osmine finala Lige prvaka s Kopenhagenom, Haaland je na pitanje o svojoj budućnosti odgovorio:

- Jako sam sretan ovdje, i u klubu i s trenerom. Moja budućnost? To bi moglo ispuniti naslovnice. Vidjet ćemo. Nikad se ne zna što se može dogoditi – rekao je norveški napadač.

Ugovor s Manchester Cityjem traje mu do 2027. godine te je upravo on glavni u cijelom projektu. Zbog njega je kreator sportske politike Građana Txiki Begiristain odustao od Kyliana Mbappéa.

‘‘Haalandova prva sezona na Etihadu bila je fantastična, s nizom trofeja. U drugoj stvari malo više zapinju. Samo golovi mogu raspršiti ovu buku koja se počinje stvarati oko njega‘‘, zaključuje novinar Asa u svom komentaru.

Linker
29. travanj 2024 06:58